BIG IDEA #2

OPEN PLAN

House and Leisure Before and After - - RENOVATION #4 -

The orig­i­nal home had a dark en­trance hall­way that led to three small rooms,

namely the lounge, din­ing room and kitchen. A ma­jor part of the re­design was to make the house feel larger and lighter by do­ing away with these in­te­rior walls and cre­at­ing one large com­mu­nal area.

The Thatch­ers both love cook­ing and en­ter­tain­ing, and the kitchen was there­fore

switched to the cen­tre of the open area, with the din­ing and liv­ing rooms on ei­ther side. ‘This way, when one of us is cook­ing and the other is loung­ing around, we still

feel like we’re to­gether.’

LEFT A fam­ily heir­loom car­pet is given a sleek up­date with a din­ing room ta­ble and white Charles chairs from Wey­landts (wey­landts.co.za) and two up­hol­stered chairs from @home (home.co.za). An art­work by Sam Nh­lengethwa and pen­dant lights from Ce­ramic Fac­tory (ce­ram­ic­fac­tory.co.za) pull

the room to­gether. BE­LOW Wall­pa­per by CDD De­sign (cd­dde­sign.co.za) makes a back­drop for the main bed­room. Lights from Ped­er­sen + Len­nard (ped­er­sen­len­nard.co.za) and David Kry­nauw, as well as a scat­ter cush­ion from Egg De­signs (eggde­signs.co.za), pro­vide ac­cents in the oth­er­wise

sim­ple and un­der­stated room.

Newspapers in English

Newspapers from South Africa

© PressReader. All rights reserved.