El Periódico - Català

Teatres i auditoris reajusten horaris

L'entrada digital o en paper serveix de permís fins a les 23.00

- MARTA CERVERA

Els productors i gestors d'espais culturals celebren que les noves mesures del Procicat anunciades diumenge permetin mantenir l'activitat. La majoria de sales de teatre i auditoris han avançat els horaris per complir la nova normativa, que obliga a tenir-ho tot tancat a les deu de la nit. L'hora del toc de queda per a tothom no s'aplica als espectador­s, que disposen d'una hora més, fins a les 23.00, per arribar a casa. Les entrades digitals o en paper serveixen de salconduit.

«Serem de les poques activitats socials que es podran fer», constata Toni Albadalejo, veterà productor d'Anexa. «Els teatres són espais segurs i les estadístiq­ues ho corroboren, però la situació segueix sent dramàtica econòmicam­ent i artísticam­ent», confessa, amb referència a la poca rendibilit­at de les sales obertes amb un 50% del seu aforament a causa de la pandèmia. Així ho explicava al Poliorama, on torna un gran èxit: El mètode Grönholm, de Jordi Galceran, amb una nova producció protagonit­zada per Enric Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolin­s i David Verdaguer. Les funcions d'aquest muntatge s'han avançat a les 20.00 hores els dies de cada dia; dissabte la primera funció serà a les 17.00 i la segona a les 20.00.

/

FENT EQUILIBRIS En una línia similar s'ha manifestat Jordi Sellas, de la productora Nostromo, que acaba de reposar al Tívoli La jaula de las locas, un gran musical d'aquests que gairebé no existeixen en aquests temps de pandèmia. «Estem fent equilibris per mantenir-nos oberts i treballar en un sector que el mateix Parlament va considerar essencial, que aporta benestar a la gent i dona feina a una important quantitat d'artistes, tècnics i serveis. Necessitem directrius clares i mantenir-les un quant temps». Esperen que el públic s'adapti sense problemes als nous horaris de les 19.30 per a la funció de nit i el de les 16.00 hores per al de la tarda de dissabte.

Totes les sales, grans i petites, estan fent ajustos. El Teatre Nacional de Catalunya aquesta temporada ja havia avançat a les 19.00 hores les funcions, menys les de dijous, que ara seran també a aquesta hora. Només diumenge serà diferent: 18.00 hores.

Al Lliure s'avancen les dues funcions de dissabte de Bonus Track i de La nostra parcel·la, a les 17.00 i a les 20.00 hores. El quadern daurat, en canvi, avança a les 19 hores les funcions de divendres i dissabte. Els horaris avançats es mantindran fins a final d'any.

«Valoro positivame­nt els canvis que, com a mínim, ens deixen continuar treballant», opina Salvador Sunyer, ànima del festival Temporada Alta, que, per ara, ha avançat els horaris al cartell previst per als pròxims 15 dies. «La intenció és no deixar de fer cap espectacle». El que segur que no es podrà veure el pròxim cap de setmana és el

«Els teatres són espais segurs i les estadístiq­ues així ho corroboren», recalquen des del sector

musical T'estimo si he begut, que ha sigut ajornat després de registrar-se tres contagis de Covid entre els membres de l'equip.

Eva contra Eva, de Pau Miró, tindrà funcions a les 17.00 i les 20.00 hores a Girona i a les 20.00 hores a Torroella de Montgrí. Prostituci­ón, d'Andrés Lima, a les 19.30 hores. I les funcions nocturnes dels muntatges Un tal Shakespear­e, de Cascai Teatre, i d'Els gossos, de Nelson Valente, començaran a les 20.00 hores.

LICEU, PALAU I AUDITORI Totes les funcions de Don Giovanni al Liceu previstes a les 20.00 hores s'avancen a les 19.00. L'espectacle Sis solos solas d'òpera contemporà­nia, previst per a l'1 de novembre, també es veu afectat en l'últim dels tres passis previstos, que en lloc de les 20.00 hores es realitzarà a les 12 del matí. La resta de passis es manté igual: 17.00 i 18.30 hores.

Al Palau de la Música els dos concerts de Les quatre estacions d'Antonio Vivaldi interpreta­ts per la Venice Baroque Orchestra i la violinista Chouchane Siranossia­n, el 9 de novembre, s'avancen una hora. Les entrades de les 19.00 hores seran vàlides per a la sessió de les 18.00, i les de les 21.30 ho seran per a la sessió de les 20.30. Així mateix, els concerts del Voll Damm Barcelona Jazz Festival al Palau començaran més aviat, a les 20.00.

També l'Auditori de Barcelona ha modificat els horaris dels espectacle­s per adaptar-se al toc de queda decretat. A partir d'ara i fins a finals de desembre cap concert començarà més tard de les 20.00 hores perquè els espectador­s tinguin temps de tornar a casa. Els programes que començaven a les 20 hores s'han avançat una hora i els que ho feien a les 21.00 ara començaran una hora abans. En el cas de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), l'únic concert que canvia d'horari és el dels divendres.

 ?? Àngel Llàcer i Ivan Labanda, a `La jaula de las locas', el musical que ha tornat al teatre Tívoli. ?? MARTÍ FRADERA
Àngel Llàcer i Ivan Labanda, a `La jaula de las locas', el musical que ha tornat al teatre Tívoli. MARTÍ FRADERA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain