El Periódico - Català

George Clooney torna a la televisió

- EL PERIÓDICO

Gairebé 20 anys després de deixar el seu paper en la ja històrica sèrie mèdica Urgencias (ER), el prestigiós actor, director i productor George Clooney tornarà a la televisió amb una nova adaptació de la novel·la Catch-22, segons va anunciar dijous Paramount Television.

Segons aquesta cadena nordameric­ana, Clooney dirigirà i protagonit­zarà la sèrie de sis episodis, basada en Catch-22, la vitriòlica comèdia antibel·licista que l’any 1961 va publicar el desaparegu­t escriptor Joseph Heller. L’adaptació, produïda per Paramount Television i Anonymous Content de Viacom Inc, es rodarà a principis de l’any que ve, va avançar l’estudi.

La futura sèrie encara no ha sigut adquirida per a la seva distribuci­ó comercial, però es dona per fet que concitarà l’interès de moltes cadenes davant la presència d’un nom tan prestigiós en el sector com és Clooney.

Catch-22 se centra en les peripècies d’un soldat nord-americà, que es diu Yossarian, durant la segona guerra mundial. Yossarian està molt indignat, ja que el seu exèrcit no para d’incrementa­r el nombre de missions que un soldat ha de completar per poder ser alliberat del servei. L’única manera que té Yossarian per evitar aquestes missions és declarar bogeria, però l’única forma de demostrar la seva demència és la seva total disposició per apuntar-se a totes les missions, especialme­nt les més perilloses. Una situació tan absurda que és el que dona títol a la novel·la: Trampa-22 .

Clooney, de 56 anys, interpreta­rà en l’adaptació el superior de Yossarian, el coronel Cathcart. De moment no s’ha donat a conèixer cap altre actor de la futura sèrie.

EDAT D’OR El retorn d’una de les grans estrelles del cine a la petita pantalla segueix avalant l’edat d’or de què està disfrutant la televisió. El transvasam­ent de grans professio- nals de Hollywood que s’incorporen a la tele inclou profession­als de la categoria de Reese Witherspoo­n, Nicole Kidman, Julia Roberts, Robert De Niro i Michael Douglas, entre altres.

Actualment es produeixen als EUA més de 400 sèries a l’any, que s’emeten a través de xarxes i serveis tradiciona­ls i de noves plataforme­s, com Netflix, Amazon, Hulu i Apple, que acaba d’arribar, contribuin­t al que molts anomenen «la nova era d’or» de la televisió.

Clooney va començar a triomfar com a actor precisamen­t en sèries de televisió com The Facts of Life i Roseanne, i es va consagrar com l’atractiu pediatre Doug Ross en el drama mèdic ER el 1994. Gairebé cinc anys després, el 1998, va deixar ER i des d’aleshores s’ha forjat una exitosa carrera amb pel·lícules tan populars com Ocean’s Eleven, Up in the air, Argo, Los descendien­tes, Gravity... El seu últim treball ha sigut dirigir i coescriure el thriller Suburbicon, una comèdia negra produïda per Paramount Pictures.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain