El Periódico - Català

Movistar+ i Netflix, milionaris en abonats

- EL PERIÓDICO

El creixement de les plataforme­s de pagament per veure continguts audiovisua­ls on line segueix augmentant a Espanya. Així, i segons l’informe del Panell de Llars de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competènci­a (CNMC) del segon trimestre del 2017, prop d’una de cada quatre famílies amb accés a internet és usuària d’algun d’aquests serveis de vídeo en streaming.

El creixement que crida més l’atenció és el de Netflix que, en només sis mesos (del desembre del 2016 al juny del 2017), ha tornat a duplicar el seu nombre d’usuaris i ja hi ha 1.163.000 cases amb aquest servei. HBO, que va arribar a Espanya fa un any, va acumular fins al segon trimestre de l’any al voltant d’unes 414.000 llars. Però la que més usuaris acumula és Movistar+, amb uns dos milions d’abonats.

Pel que fa a les preferènci­es de com veure els diferents continguts audiovisua­ls, l’opció a la carta és la preferida per a sèries (49%) i pellícules (47%), mentre que els espanyols prefereixe­n el directe per a l’esport (83%) i informatiu­s (74%).

A l’informe de la CNMC també destaca la dada que el telèfon intelligen­t (smartphone) continua sent el dispositiu preferit entre els internaute­s, almenys setmanalme­nt, ja que un 85% el va utilitzar per accedir a internet.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain