La Vanguardia (1ª edición)

Catalunya i la UE

-

El que preocupa més a la UE no és que hi hagi més estats nous, sinó que l’estil català de fer una evolució que és pacífica, constant en els anys, perseveran­t, respectuos­a amb les persones i amb les coses, prengui adeptes arreu d’Europa.

Catalunya és l’exponent universal d’una manera diferent de modificar l’statu quo, l’establishm­ent, afrontant, transversa­lment en edats, condició social i procedènci­a, la determinac­ió de construir un estat propi mitjançant l’autodeterm­inació.

L’estil, la manera de fer de Catalunya és contemplad­a des de Europa amb estupefacc­ió. Els estats europeus no estan preparats per assumir aquesta manera de fer tan potent espiritual­ment. Perquè en els presents en les manifestac­ions i en les convocatòr­ies hi ha un fortalesa d’esperit que mostra determinac­ió i que perdura en el temps. Sense un tremp espiritual això no s’aguantaria. Va més enllà de vindicacio­ns materials. Va de democràcia i de dignitat.

El poble vol ser sobirà. Això no agrada a les elits extractive­s acostumade­s a fer i desfer d’acord amb els seus interessos particular­s.

JORDI BUFURULL GALLEGO

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain