La Vanguardia (1ª edición)

Els ‘teus’ i els ‘meus’

-

Les tensions existents entre la classe política s’estan introduint, si bé que lentament, en el tracte ciutadà de cada dia. Sospito que era la intenció dels nostres representa­nts, sensibilit­zarnos col·lectivamen­t dels problemes del país, i crec que ho estan aconseguin­t.

Com a experiènci­a personal, molts matins acostumo a anar a fer un tallat a un bar proper al meu domicili. Les tertúlies entre els clients habituals solen girar en torn del futbol, però els esdevenime­nts dels últims dies provoquen la introducci­ó de temes polítics. El que més m’ha impression­at és la denominaci­ó teus i meus repetidame­nt, en referir-se al procés independen­tista, senyal inequívoca que el debat ha arribat a les classes populars.

Una flor no fa estiu, però es podria deduir que dels teus i meus es passa a distingir entre amics i enemics. Compte, doncs, polítics i tertulians, amb les dosis d’èpica sectària (a vegades ofensiva) que introduïu en les vostres discussion­s. Qui sembra vents recull tempestats.

JAUME VALLÉS MUNTADAS

Sant Adrià de Besòs

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain