La Vanguardia (Català-1ª edició)

La policia francesa reforça la vigilància

- EUSEBIO VAL París. Correspons­al

La policia francesa ha reforçat la vigilància per protegir els llocs de culte davant la proximitat de la festivitat de Tots Sants. La polèmica sobre les caricature­s de Mahoma, la fermesa del president Emmanuel Macron contra l’islam radical i la crida al boicot als productes francesos en diversos països musulmans han creat un ambient tens que exigeix la màxima alerta antiterror­ista.

La protecció policial no només s’incrementa­rà als voltants de les esglésies sinó també de les sinagogues i de les mesquites. Aquestes últimes estan incloses al dispositiu per si hi pogués haver accions de represàlia i perquè els líders musulmans que han condemnat el boicot comercial i que es van indignar pel recent assassinat del mestre Samuel Paty podrien ser víctimes d’atacs per part d’extremiste­s islàmics.

Els serveis de seguretat francesos tenen en compte les recents amenaces a França difoses per l’agència Thabat, òrgan oficiós de l’organitzac­ió Al-Qaida. El director general de la Policia Nacional, en una nota interna, va advertir que els atemptats podrien cometre’s amb armes blanques o altres objectes equivalent­s que són fàcils d’obtenir i poden resultar molt letals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain