La Vanguardia (Català-1ª edició)

Intent d’estafa en l’atenció presencial de l’Hospitalet

- MUNICIPAL JOSE POLO L’Hospitalet de Llobregat

La maldat no té límits. Fins i tot hi ha qui s’intenta aprofitar del desconeixe­ment d’alguns veïns per cobrar per una cosa que és de franc. Això ha passat a l’Hospitalet de Llobregat, on ahir l’Ajuntament va llançar una alerta davant “la picaresca de cobrar per obtenir cita prèvia per a l’atenció presencial a les oficines municipals”, un servei que és completame­nt gratuït.

Segons van explicar fonts municipals, una persona va comentar a un assessor de la regidoria d’un districte de la zona nord de la segona ciutat de Catalunya un cas d’intent de frau per accedir als serveis de l’Ajuntament. Concretame­nt, “demanaven diners a un amic per obtenir una cita prèvia”, van detallar aquestes mateixes fonts.

Des de l’Ajuntament es va assegurar que “no consten més casos”, però en un moment que la ciutadania sol requerir més demandes i consultes del que és habitual a l’administra­ció municipal per la pandèmia, l’executiu liderat per l’alcaldessa

Núria Marín va decidir “tallarho de soca-rel” abans que el problema es faci més gran.

Per això van crear una campanya d’informació a través de les xarxes socials en què es recorda a la ciutadania que per obtenir una cita prèvia amb els serveis municipals no s’ha de pagar res i en què s’expliquen les principals vies de contacte:

Pretenien cobrar per concertar una cita prèvia amb els serveis municipals, cosa que és gratuïta

a través d’internet o per telèfon.

Tot i llançar l’alarma ahir, des de l’Ajuntament de l’Hospitalet també es va valorar que és “difícil” que s’acabi generant un mercat negre de cites prèvies. “A l’Oficina d’Atenció Ciutadana demanen les dades personals i es comproven a la cita presencial, de manera que ningú no pot agafar moltes cites i després vendre-les”, van assenyalar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain