La Vanguardia (Català) - Diners

El Monet de Banksy

-

A aquest ritme, els preus de les pintures de Banksy superaran aviat els de Claude Monet. Què li passa a aquest mercat quan, en plena pandèmia, amb tota la indústria de l’art patint els estralls provocats per la Covid-19, el grafiter per antonomàsi­a d’identitat desconegud­a arriba a preus que, si ens guiéssim per la línia ascendent de les seves cotitzacio­ns en subhasta, d’aquí pocs anys atraparien els del mestre impression­ista? Ara com ara, ja s’ha apropiat d’una de les seves obres més emblemàtiq­ues per aconseguir les seves finalitats.

Però anem a pams. Dimecres a la nit, la casa de subhastes Sotheby’s va posar a la venda l’obra Show me the Monet que Banksy va crear el 2005. Amb un preu de sortida d’entre 3 i 5 milions de lliures, aquesta rara pintura a l’oli de 143x143 cm copia Le pont japonais de Monet, afegint a la idíl·lica estampa que l’artista va pintar a Giverny un con de trànsit i dos carretons de supermerca­t en clara al·lusió als excessos del consumisme actual, especialme­nt, del mercat de l’art.

Es va promociona­r com una de les peces estrella de la subhasta híbrida, física i digital, que es va retransmet­re en línia des de París i Londres, amb licitacion­s des de tots els racons del globus. Un model que ara mateix sembla que està cridat a ser, malgrat tots els inconvenie­nts que planteja, realment el futur!, en paraules d’Oliver Barker,

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain