La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Canadà és el primer país del G-20 que legalitza la marihuana

- Agències

El Canadà s’ha convertit avui en el segon país del món que legalitza la marihuana per a usos recreatius, cinc anys després de l’Uruguai. Així, també es converteix en el primer país del G-20 que despenalit­za el consum de cànnabis.

La legislació cedeix a les 13 províncies canadenque­s la responsabi­litat de regular la venda i l’edat mínima legal per al consum, fixada entre els 19 o els 21 anys, depenent de la regió. De moment, un adult pot estar en possessió de 30 grams de cànnabis en espais públics i tenir fins a quatre plantes a casa.

Per cobrir la demanda prevista, s’han repartit llicències a unes 120 empreses productore­s. La liberalitz­ació ha fet pujar a la borsa aquestes empreses, i les inversions en el sector han augmentat en un 300%, tant a Toronto com a Wall Street.

Fixant-se en aquest creixement econòmic, la unitat de polítiques de drogues de la Universita­t Autònoma de Barcelona ha elaborat un estudi sobre les conseqüènc­ies que tindria la legalitzac­ió de la marihuana a Espanya. Malgrat que el mercat negre no desapareix­eria completame­nt, sí que es reduiria fins a un 15%, calcula l’estudi. L’Estat ingressari­a 3.312 milions d’euros anuals en impostos i cotitzacio­ns.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain