La Vanguardia (Català)

Hi haurà retrobamen­t de ‘Grease’ per celebrar el seu 40è aniversari

Olivia Newton-John i John Travolta volen celebrar el 40è aniversari del film el 2018

- ISABEL CLARÓS Barcelona

El 2018 se celebrarà el 40è aniversari d’una de les pel·lícules més famoses de tots els temps, Grease .Iper celebrar-ho s’està pensant a reunir els actors que van donar vida a aquells rebels alumnes de l’institut Rydell. Ha estat la protagonis­ta femenina del film, Olivia NewtonJohn, la que ha confirmat la notícia a Las Vegas, durant el lliurament del premi Icona de la Fama organitzat per Hard Rock. “Estem pensant com ho farem, però no podem anunciar res, encara”. Pel que sembla la iniciativa ha estat idea d’ella i de John Travolta, el protagonis­ta masculí del musical i gran amic de l’actriu i cantant australian­a. Va afegir que amb 68 anys potser aquest retrobamen­t serà un dels últims espectacle­s de la seva carrera abans de retirar-se. “A mesura que passa el temps penso a treballar menys i tenir més temps lliure. Cada any durant els últims 20 he pensat que em retiraria i després algú em deia: ‘Què et sembla si fem això?’. Ara es compleix el 40è aniversari de Grease i no m’ho puc creure. El temps passa molt de pressa. Estic molt emocionada.”

La cinta narra la història d’amor entre el rebel Danny i la dolça Sandy l’últim any d’institut als anys cinquanta, en un context de rivalitats entre bandes juvenils, encara que tot molt ensucrat i per descomptat amb final feliç. Grease va ser una bomba a tot el món i les seves cançons ja són clàssics. La pel·lícula va llançar a la fama a tots els seus intèrprets i mentre John Travolta i Olivia Newton-John, ell més que ella, han aconseguit mantenir-se al cim, la resta han pogut continuar amb la seva feina d’actor, encara que cap no ha estat a prop de repetir un èxit com el de Grease.

Michael Tucci i Barry Pearl (els dos morenos de la banda de nois T-Birds) han estat habituals en moltes sèries dels vuitanta i noranta com Diagnóstic­o asesinato, Los vigilantes de la playa, MacGyver, Urgencias o Sensación de vivir, tot i que últimament el seu ritme de feina ha baixat i Pearl, per exemple, es dedica a impartir classes d’interpreta­ció. Kelly Ward (el més ros) va deixar aviat la interpreta­ció i es dedica a posar veus al cinema d’animació així com a escriure guions i produir.

Cas a banda és el de Stockard Channing (la líder de les Pink Ladys), que té una llarga carrera en cinema, teatre i televisió, com també una llarga llista de premis i nominacion­s, fins i tot als Oscars. Però la

resta de les noies del grup no han destacat. Jamie Donnelly (la més esbojarrad­a), per exemple, es va decantar pel teatre i escriure guions per a Hollywood. Dina Manoff (la sexi) va guanyar un Tony en teatre i va seguir una feina discreta en televisió. I Didi Conn (la perruquera) ha combinat la seva feina en televisió amb el doblatge, encara que últimament està centrada a fer conferènci­es sobre autisme com a mare d’un fill amb aquest trastorn. Però el retrobamen­t no seria complet sense Lorenzo Lamas (l’esportista), Susan Buckner (l’animadora), Eddie Deezen (l’estudiós), Sid Caesar (el professor de gimnàstica), Frankie Avalon (l’àngel) o Edward Byrnes (el presentado­r del ball).

Lamentable­ment hi haurà absències. La més destacada la de Jeff Conaway. Ell va ser Danny al teatre, però quan Grease es va portar al cinema el seu paper va ser per a Travolta i ell va fer del seu amic. Va protagonit­zar la sèrie Taxi i va ser nominat dues vegades als Globus d’Or. Però les drogues i l’alcohol van posar fi a la seva carrera i a la seva vida el 2011. Tampoc no hi podran ser Eve Arden (la directora de l’institut); el rival en la cursa de cotxes, el ballarí Dennis Cleveland, que va morir de sida el 1994, i l’actriu Anette Charles, que feia de la seva nòvia (Cha Cha) i que va morir de càncer el 2011.

Els actors del film han tingut una discreta carrera en el cinema i s’han centrat en el teatre i la televisió

 ??  ?? Els protagonis­tes. A peu dret (d’esquerra a dreta): Olivia Newton-John, John Travolta, Jeff Conaway i Stockard Channihg. I asseguts: Jamie Donnelly, Kelly Ward, Dinah Manoff, Michael Tucci (estirat), Didi Conn i Barry Pea
Els protagonis­tes. A peu dret (d’esquerra a dreta): Olivia Newton-John, John Travolta, Jeff Conaway i Stockard Channihg. I asseguts: Jamie Donnelly, Kelly Ward, Dinah Manoff, Michael Tucci (estirat), Didi Conn i Barry Pea
 ??  ??
 ??  ??
 ?? GETTY ?? arl
GETTY arl

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain