La Vanguardia (Català)

Els independen­tistes no volen anar-se’n de Sant Jaume durant la Mercè

- Barcelona

Els independen­tistes instal·lats a la plaça Sant Jaume des de l’Onze de Setembre estan disposats a mantenir la seva protesta durant la Mercè. Els acampats han demanat a l’Ajuntament de mantenir durant les festes tres tendes de campanya que facin compatible la protesta amb les activitats programade­s. Sant Jaume és l’escenari dels actes més multitudin­aris de la commemorac­ió patronal de Barcelona.

El tinent d’alcalde Jaume Asens va explicar ahir la preocupaci­ó de les entitats culturals per l’ocupació de la plaça. Va explicar que tant l’alcaldessa Ada Colau com el president de la Generalita­t, Quim Torra, havien mantingut contactes amb els acampats per buscar una solució que permeti el desenvolup­ament de les activitats de la Mercè. La petició dels acampats, segons Asens, és la de mantenir tres tendes i instal·lar-ne una altra més a la part central per fer visible la seva reivindica­ció, una cosa que no és del grat de l’Ajuntament, ja que condiciona l’ús de l’espai públic. Avui hauran de donar una resposta.

“No volem entorpir la celebració –van detallar ahir diversos membres de la protesta–. Volem negociar amb els tècnics municipals la reducció temporal de l’espai que ocupem en funció dels actes programats. Però el campament no l’aixecarem fins que Catalunya sigui independen­t”.

La Generalita­t ja va dir que el desallotja­ment és competènci­a municipal; ara bé, al govern de Colau no li fa gràcia dissoldre protestes. Quan dotzenes de sensesostr­e, i també d’independen­tistes, van ocupar la plaça Catalunya, l’executiu local va repetir que corresponi­a als Mossos alliberar l’espai. Al final, i atesa la imminència de Sant Jordi, la Urbana va desallotja­r la plaça.

El campament té unes 15 tendes de campanya petites i cinc envelats. Aquí passen la nit entre 20 i 60 persones. Els seus membres volen sumar-hi més gent per al dia 29, quan està previst que en aquest punt comenci un homenatge als policies nacionals i guàrdies civils que van actuar l’1-O.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Una núvia travessa la plaça amb l’acampada al darrere
MANÉ ESPINOSA Una núvia travessa la plaça amb l’acampada al darrere

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain