La Vanguardia - Què Fem

Les pizzes casolanes són un dels plats estrella del Reina Margherita, un italià autèntic i de qualitat situat a la Barcelonet­a.

EL RESTAURANT REINA MARGHERITA ELABORA TOTES LES SEVES PIZZES SEGONS EL MÈTODE ITALIÀ

- RICARD SAMPERE

Al passeig de Joan de Borbó, envoltat dels típics restaurant­s de cuina marinera –i, en molts casos, adreçats al turisme–, sorprèn trobar el Reina Margherita, un restaurant pizzeria, italià autèntic i de qualitat, en què les pizzes brillen especialme­nt.

El nom de Reina Margherita prové, segons la tradició, d’una estada a Nàpols de la reina d’Itàlia, Margarida de Savoia, durant la qual un cuiner va crear una pizza condimenta­da amb tomàquet, mozzarella i alfàbrega, que coincidia amb els colors de la bandera italiana. D’aquestes històries mai no se’n pot comprovar l’autenticit­at, però en tot cas ha servit per donar nom a un tipus de pizza i també a aquesta pizzeria, que en el seu interior llueix un ampli mural representa­tiu, amb la reina, els joglars i el golf de Nàpols de fons. Cura en les elaboracio­ns Es tracta d’un local molt petit, presidit per un gran forn en què preparen les excel·lents pizzes i que també disposa d’una àmplia terrassa exterior. Tot i que la carta ofereix pastes, amanides i altres especialit­ats, el plat estrella és la pizza, feta segons el mètode napolità tradiciona­l, que ha anat passant de generació en generació, i tenint per model L’Antica Pizzeria da Michele, la famosa pizzeria de Nàpols. Un dels secrets és la utilitzaci­ó de llevats naturals i deixar la massa en repòs tota la nit, amb què s’aconseguei­x una fermentaci­ó perfecta que facilita la digestió.

La majoria dels productes que utilitzen són italians, com ara el tomàquet Mutti i la farina Caputo. Però, curiosamen­t, la mozzarella està elaborada aquí per una empresa relacionad­a familiarme­nt amb el propietari, però amb llet de búfala procedent de la zona de Nàpols, de manera que poden garantir que, tot just pro- duïda, arriba fresca al restaurant l’endemà.

En aquesta visita vam optar per compartir una stracciate­lla, presentada sobre un senzill llit de ruca, que vam trobar boníssima. La stracciate­lla, que curiosamen­t comparteix nom amb el conegut gelat i també amb el d’una sopa casolana romana a base d’ou batut, està feta amb mozzarella esfilagars­ada, barrejada amb nata líquida. I podem donar fe que la que serveixen al Reina Margherita és de primer nivell.

A l’hora de decidir la pizza, vam deixar que ens en recomaness­in un parell: la de salsiccia e friarielli, que va resultar espectacul­ar, i una capriccios­a molt bona també, però no tan sorprenent. A més, compten amb una bona selecció de postres artesanals i amb més d’una variant de tiramisú, però vam voler el clàssic, que va estar al nivell que s’esperava. Inspiració italiana La carta de vins és curta però ben dissenyada, i compta, naturalmen­t, amb vins italians; permet demanar-ne en copes. Vam optar per un molt correcte Valpolicel­la, tot i que unes quantes línies més avall de la carta hi apareixia un temptador Barolo, per a aquelles ocasions en què es pugui gastar una mica més.

El local és senzill i el personal és italià, i aquesta sigui la llengua vehicular del lloc, fet que li dóna un aire d’autenticit­at i que, en més d’un moment, et fa sentir transporta­t a Nàpols. És, sens dubte, un local imprescind­ible per als amants de la pizza, i més concretame­nt de la pizza napolitana.

 ??  ?? FOTOS: F. PELAZZI
Marcello, Dario, Carlo i Umberto al restaurant i la pizza de salsitxa.
FOTOS: F. PELAZZI Marcello, Dario, Carlo i Umberto al restaurant i la pizza de salsitxa.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain