La Vanguardia - Què Fem

No has tastat la meva polenta!

POLENTONE ÉS EL PRIMER RESTAURANT ESPECIALIT­ZAT EN AQUEST PLAT TRANSALPÍ A LA CIUTAT

- ANNA TOMÀS

Com molts sabeu, els italians del nord titllen de man

( menjamacar­rons) els del sud, i els del sud contraataq­uen denominant els del nord

( polentons, és a dir, menjadors de polenta). Aquest cereal aporta carbohidra­ts, proteïnes, antioxidan­ts i fibra, i també conté vitamines, carotens i magnesi. És per això que a l’Argentina se sol dir que algú “té polenta” si és una persona forta, la qual cosa ha acabat derivant a considerar que una persona és polenta quan és amable.

Es feia estrany que a Barcelona, una ciutat amb una gran quantitat de restaurant­s italians, no n’hi hagués cap dedicat a aquest caracterís­tic plat típic transalpí. Però, des de fa unes setmanes, a l’avinguda de Gaudí, ja en tenim un: Polentone, a càrrec de Jordi Bofill i el seu soci Gigi. La dona d’en Jordi, la Giuli, és la tercera pota d’aquesta magnífica taula que neix d’una franquícia italiana. Varietat i qualitat A Polentone, un local petitó i summament acollidor, trobem dos tipus de polenta que se serveixen amb diferents salses, des de les clàssiques, com la vegetarian­a, la bolonyesa o la cinc formatges (a la qual podem afegir, fins i tot, gorgonzola), fins a l’elaborada amb carxofes, la de carn de llebre i, ara que n’arriba la temporada, la de bolets, tota una llepolia. Per als intolerant­s a la lactosa, tenen polenta elaborada sense formatge. Així que tothom pot gaudir del seu producte estrella.

Abans d’engrescar-nos amb el plat de polenta escollit, res millor que tastar algun dels entrants que ofereixen, entre els quals trobem embotits italians poc coneguts, com la bresaola, que serveixen amb ruca i parmesà, l’speck a la soprassata o una deliciosa amanida caprese. Si volem fer un tast amb amics i compartir plats, tenen diferents tipus de pasta que elaboren amb les salses magnífique­s que també acompanyen la polenta. Així mateix, tenen dos plats italians molt estimats i cuinats amb precisió: la lasanya i la parmigiana di melanzane, albergínie­s gratinades amb aquest formatge sublim. Postres ‘polentones’ I per als qui no conceben un àpat sense omplir el foradet que només demana dolç, podeu tastar la polenta amb Nutella. Contundent, sí, però també deliciosa. Tot i que el tiramisú i el pastís de poma també són unes postres celestials.

Siguem tots una mica més polentons i gaudim d’aquest plat que no podeu deixar de descobrir a la ciutat.

POLENTONE

AV. DE GAUDÍ, 64. TEL.: 932 228 936 HORARI: DE DIMARTS A DIUMENGE, DE 12 A 00H. PREU MITJÀ: 10-20 EUROS.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain