La Vanguardia - Què Fem

OCI BARCELONA

TOTS ELS DISTRICTES CELEBREN LA JORNADA AMB ACTIVITATS LÚDIQUES I INFORMATIV­ES

-

Els districtes celebren el Dia sense Cotxes amb activitats com tallers, xerrades i una passejada nocturna en bicicleta.

Com a cloenda de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, avui divendres, 22 de setembre, Barcelona celebra el Dia sense Cotxes amb diverses activitats a tots els seus districtes. En repassem algunes.

La cruïlla pacificada

Com a novetat, a l’Eixample, la cruïlla dels carrers Tamarit i Borrell es converteix en un entorn pacificat, on la calçada i les voreres es fusionen perquè es gaudeixi d’un espai públic menys sorollós i contaminat. S’hi fan activitats relacionad­es amb la qualitat de l’aire, instal·lacions pedagògiqu­es, tallers i un circuit amb bicicletes elèctrique­s del Bicing.

Activitats en lloc de motors

A Ciutat Vella, la Via Laietana es talla per als vehicles de motor i s’hi prioritza l’ús de la bicicleta, amb un nou carril bi- direcciona­l. El mateix succeeix al carrer Gran de Gràcia, entre l’avinguda de la Diagonal i la plaça de Lesseps.

A Horta-Guinardó, hi ha tallers, xerrades i festa en places com Font d’en Fargas i Can Baró. Per als més petits, a les Corts, al carrer Dolors Masferrer, organitzen circ i jocs, mentre que a la Biblioteca Miquel Llongueras s’hi fa una lectura de contes sostenible­s.

Si sou de Nou Barris, apunteu-vos a la Bici-ruta pel barri de la Prosperita­t o passeu pel carrer Amílcar per descobrir un circuit viari amb bicis i patinets elèctrics. A Sant Martí, hi haurà activitats a la superilla i cinema ciclista al carrer Sancho de Ávila amb Ciutat de Granada, mentre que a Sarrià-Sant Gervasi diversos carrers acullen activitats infantils. La Bicifesta, una passejada nocturna en bicicleta, que surt des de la plaça de Sants fins al passeig Marítim de la Barcelonet­a, tanca la jornada.

 ??  ?? Els més petits poden participar de diverses activitats.
Els més petits poden participar de diverses activitats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain