La Vanguardia - Què Fem

Un horitzó sense límits

LA COMPANYIA MOTUS VISITA EL MÍTIC TEATRE LA MAMA I ES TROBA A NOVA YORK AMB UN GRUP D’ACTORS I ACTRIUS DE VOCACIÓ COMPLETAME­NT NÒMADA QUE RENEGUEN DE LES FRONTERES

- R. OLIVER

Quan Ben Brantley, el respectat –i també temut– crític de The New York Times les opinions del qual són sempre esperades amb candeletes per la professió teatral, va veure fa uns mesos aquesta proposta gestada precisamen­t a la seva ciutat, ho va tenir molt clar: mai abans havia vist plasmat en un teatre “un exemple més càlid i atractiu” de fins a quin punt és cert que els individus som quelcom més que la suma de les nostres parts biològique­s i sociològiq­ues. I tot, gràcies a Motus, aquesta sempre experiment­al companyia teatral nascuda a Itàlia el 1991 que es defineix com a nòmada i independen­t, i que fa un parell d’anys va proporcion­ar al Grec un moment especialme­nt notable amb MDLSX, magnífic especta- cle que venia a visualitza­r fins a quin punt són artificios­es les fronteres del gènere. I tot també gràcies a un grapat d’intèrprets multiètnic­s tan donats a l’experiment­ació i tan independen­ts i nòmades com la mateixa Motus. Un grapat d’intèrprets que no van dubtar al seu moment a fer les maletes i acomiadar-se de les seves arrels i la seva nació d’origen per enfilar cap a Manhattan, i acabar trobant-se entre les mítiques parets de La MaMa.

L’Off de l’Off

Fundat el 1961 per la creadora

PANORAMA

afroameric­ana Ellen Stewart i situat a l’East Village novaiorquè­s (inicialmen­t, al petit soterrani de la botiga en què Stewart venia els vestits que ella mateixa dissenyava), el teatre La MaMa es va convertir de seguida en tot un referent de sala veritablem­ent alternativ­a: res a veure amb la comerciali­tzació progressiv­a de l’Off Broadway. I aquí ha acabat coincidint també aquesta colla d’intèrprets que ens demostrara­n amb les seves confession­s personals i les seves accions fins a quin punt per a ells no existeix altra nacionalit­at ni altra raça que la de la passió compartida per actuar, i que reivindiqu­en el valor d’una existència nòmada que aboleix fronteres estatals, ètniques i profession­als. D’ENRICO CASAGRANDE I DANIELA NICOLÒ. CIA. MOTUS. INT.: MAURA NGUYEN DONOHUE, JOHN GUTIERREZ, VALOIS MICKENS, EUGENE THE POOGENE, PERRY YUNG, ZISHAN UGURLU. LLOC: HIROSHIMA. VILA I VILÀ, 67. METRO: PARAL·LEL (L2, L3). TEL.: 933 155 458. DATA: DEL 18 AL 20/7. HORARI: 21H. PREU: 18€.

Hiroshima.cat

 ?? FOTO: JOUNG SUN ?? Motus barreja testimonis i imatges impactants.
FOTO: JOUNG SUN Motus barreja testimonis i imatges impactants.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain