La Vanguardia - Què Fem

Lleida, la passió de San Miguel

SAN MIGUEL S’INSPIRA EN LES SEVES ARRELS LLEIDATANE­S

-

Els paisatges de Lleida són els de la història de San Miguel des de fa més de 60 anys. Una terra daurada pel sol i l’ordi, i regada per les aigües del Segre, des d’on han explorat el món per portar-nos una de les millors cerveses. De la Terra al Món: Feta a Lleida és l’esperit que mou la companyia i el lema de la seva campanya. Perquè les terres de Lleida van ser claus en el passat de la cerveseria però també ho són en el present i en el futur. I perquè San Miguel no ha perdut mai la seva mirada oberta al món, i la seva inquietud per viatjar i explorar nous reptes.

La campanya De la terra al Món: Feta a Lleida mostra els paisatges del Segrià que van veure néixer la companyia i imatges de les primeres installaci­ons de San Miguel a Lleida. També l’esforç i el saber fer dels profession­als de la cervesera durant més de 60 anys d’història. Persones que no van dubtar a explorar el món per buscar els millors ingredient­s d’elaboració i que van descobrir que només hi ha un destí: tornar i oferirnos una de les millors cerveses que es poden fer. Enmig dels paisatges lleidatans hi va néixer molt més que una nova cervesa: un compromís amb el territori i el desig complert de convertir San Miguel en la cervesa espanyola més beguda al món. I és que des de 1957, quan Lleida es va convertir en la seu del primer centre de producció de San Miguel a Europa, la marca està present a més de 70 països, sense oblidar la presència local i el seu compromís amb les seves arrels. Perquè San Miguel col·labora en esdevenime­nts emblemàtic­s com l’Aplec del Cargol, la Transsegre i les Festes de Gràcia, entre d’altres.

Però la visió global, l’esperit de l’aventura es troben en la història pretèrita de la companyia. Quan el 1890 un grup d’espanyols va decidir creuar mig món amb la idea boja de muntar la primera cervesera al sud-est asiàtic. El projecte no va ser tan delirant, perquè van aconseguir que la seva San Miguel fos la cervesa més consumida de tot Àsia. Però van arriscar-se amb una altra aventura: transporta­r el llevat i tota la maquinària en vaixell des de Manila al port de Barcelona i, des d’allà, a Lleida.

San Miguel ha buscat arreu del món els seus millors aliats, però que sempre s’ha mantingut fidel a les terres lleidatane­s i, sobretot, a la seva gent. I d’aquí que el lema De la Terra al Món: Feta a Lleida, sigui un recordator­i del seu caràcter i l’expressió d’un sentiment i una passió compartits.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain