La Vanguardia

Les taules del Zurich

-

Partint de la base que la finalitat de les voreres és facilitar el pas dels vianants (voreres que es paguen, es mantenen i s’amplien mitjançant els nostres impostos), no deixo de sorprendre’m quan llegeixo notícies com la de la terrassa del Zurich, on el propietari es creu l’amo i senyor amb el dret de fer un ús exclusiu d’un tros de vorera pública per a finalitats privatives. Parlem de 70 taules al carrer.

A l’article “L’Ajuntament amenaça de deixar el Zurich sense terrassa” (Viure, 30/IV/2016) no es parla d’eliminar la seva terrassa, sinó més aviat d’ordenar, reduir i regular el desgavell i l’abús que actualment hi ha a bona part de places, rambles i carrers de la ciutat. Llegeixo que l’actual amo ho portarà als tribunals, si és precís, perquè l’hi deu al seu avi. Tinc curiositat per veure què al·legarà (potser presentarà l’escriptura o el document on es reconegui en propietat l’ampli tros de vorera que ocupa).

Si vostè l’hi deu al seu avi, jo els ho dec a tots aquells ciutadans que tenen dret a circular i passejar tranquil·lament per les voreres de la seva ciutat sense que això es converteix­i en una cursa d’obstacles. Terrasses sí, però amb mesura i racionalit­at. LÍDIA RUBIES CASALS Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain