La Vanguardia

El Palau i les arts

-

Com a resposta a la carta “El Palau de la Música” (24/ IV/2017), el projecte artístic del Palau de la Música Catalana és polièdric i cerca l’excel·lència, l’accessibil­itat, la novetat, la centralita­t de l’activitat coral i les accions educatives i socials. En el context de generar un discurs artístic amb personalit­at, des de fa uns anys es programen exposicion­s temporals o altres accions d’arts plàstiques que dialoguen, amb respecte, tant amb l’arquitectu­ra de Domènech i Montaner com amb la programaci­ó musical.

Amb coherència i una alta qualitat, aquestes accions contribuei­xen al descobrime­nt, per part del públic melòman habitual, d’obres en el camp de les arts plàstiques, i també permeten captar l’interès pel Palau entre els seguidors de l’art contempora­ni. Així es traspassen les fronteres entre discipline­s artístique­s.

El caràcter efímer d’aquestes exposicion­s d’artistes com Tàpies, Bourgeois, Miró o Perejaume conviu amb la resta d’activitat principal. A més, la continuïta­t de l’escultura de Plensa fora de l’edifici com a resultat de la demanda ciutadana ens reafirma en el camí emprès.

JOAN OLLER Director general del Palau de la Música Catalana

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain