Times of Suriname

Gullit ziet af van rol als assistent-bondscoach

-

VOETBAL - Ruud Gullit wordt toch niet de nieuwe assistent van bondscoach Danny Blind bij het Nederlands elftal.

Gullit (53) was in beeld om de naar Fenerbahçe vertrokken Dick Advocaat op te volgen, maar volgens De Telegraaf kon de voormalige aanvoerder van Oranje het niet eens worden met technisch directeur Hans van Breukelen over de voorwaarde­n in zijn contract. De 66-voudige internatio­nal heeft de KNVB donderdag laten weten dat hij afziet van de functie. “Er waren kwesties en die werden niet opgelost”, aldus Gullit tegenover de Volkskrant. “Ik kan wel zeggen dat het niets met geld te maken heeft. Het is wel jammer, want ik wilde wat doen voor het Nederlands­e voetbal. Ik vroeg om zekerheden, en die zekerheden kon ik niet krijgen.”

Volgens Van Breukelen had Gullit twee eisen waar de bond niet aan wilde voldoen. De oud-topvoetbal­ler wilde promotie binnen de technische staf maken als er iemand zou vertrekken. Daarnaast wilde hij tussentijd­s kunnen vertrekken bij Oranje.

“Daar wilde ik gewoon niet aan voldoen”, aldus Van Breukelen. De nieuwe technisch directeur van de KNVB wijst op de situatie van Advocaat die na drie oefeninter­lands alweer vertrok als assistent van Danny Blind bij Oranje. Hij werd liever hoofdtrain­er van Fenerbahçe. “Dat willen we niet nog een keer meemaken”, benadrukte Van Breukelen.

Van Breukelen wilde Gullit ook niet de garantie geven dat hij Blind of zijn eerste assistent Marco van Basten bij vertrek kan opvolgen. “Daar begin ik niet aan. Dat is niet de lijn die ik wil volgen.” Blind had Gullit zelf benaderd om zijn assistent te worden bij Oranje. In een eerder stadium liet Gullit al weten wel oren te hebben naar de vacature die vrijkwam toen Advocaat opstapte. “Ja, ik sta ervoor open.”

Gullits laatste klus als trainer was in 2011 bij het Russische Terek Grozny. Eerder was de tweevoudig­e wereldvoet­baller van het jaar werkzaam bij Los Angeles Galaxy, Feyenoord, Jong Oranje, Newcastle United en Chelsea.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname