Lars­son voor het eerst op­ge­roe­pen voor Zweeds elf­tal

Times of Suriname - - SPORT -

VOET­BAL - Sam Lars­son heeft een kans af­ge­dwon­gen in het Zweed­se elf­tal. De smaak­ma­ker van sc Hee­ren­veen mag zich vol­gen­de week voor het eerst mel­den bij de na­ti­o­na­le ploeg. Zwe­den gaat zich dan voor­be­rei­den op de WK­kwa­li­fi­ca­tie­wed­strij­den te­gen Luxem­burg (7 ok­to­ber) en Bul­ga­rije (10 ok­to­ber). Zwe­den open­de de kwa­li­fi­ca­tie­reeks met een ge­lijk­spel te­gen het Ne­der­land­se elf­tal: 1-1.

Lars­son speel­de wel in de jeugd­elf­tal­len van zijn land, maar voor de A-ploeg van Zwe­den werd hij nog nooit op­ge­roe­pen. Bonds­coach Jan­ne An­ders­son be­loont de 23-ja­ri­ge vleu­gel­spits nu voor zijn goe­de spel bij Hee­ren­veen. Met drie doel­pun­ten en twee as­sists heeft Lars­son een flink aan­deel in de ster­ke sei­zoens­start van de Frie­zen, die op de vier­de plaats in de Ere­di­vi­sie staan.

An­de­re spe­lers in de Zweed­se se­lec­tie met een ver­le­den in Ne­der­land zijn And­re­as Gran­q­vist, Os­car Hil­je­mark, Mar­cus Berg, Jo­hn Gui­det­ti en Ola Toi­vo­nen. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.