Times of Suriname

FA ziet in Duitser opvolger Allardyce

-

VOETBAL - De Engelse voetbalbon­d FA wil met de Duitser Ralf Rangnick om tafel om te praten over de opvolging van bondscoach Sam Allardyce, die dinsdag werd ontslagen.

Volgens Sky Sports is de 58-jarige trainer een voorname kandidaat om de vacante positie bij het Engelse elftal in te vullen.

Rangnick is momenteel technisch directeur bij Red Bull Leipzig, de club die in zijn eerste Bundesliga-seizoen na vijf duels zevende staat. In het verleden was hij trainer van onder meer VfB Stuttgart, Hannover 96, Schalke 04 en Hoffenheim.

Allardyce werd dinsdag al na 67 dagen ontslagen als bondscoach van Engeland. Er waren beelden van de Engelsman opgedoken waarop hij met undercover­jounaliste­n van The Telegraph een lucratieve deal wilde sluiten over het adviseren bij illegale transferpr­aktijken.

De taken van Allardyce worden de komende vier interlands waargenome­n door Gareth Southgate, terwijl de FA op zoek is naar een definitiev­e opvolger.

Inmiddels zijn er meer Engelse coaches die worden beschuldig­d van het aannemen van smeergeld. Eén van hen is Jimmy Floyd Hasselbain­k. De trainer van Queens Park Rangers is daarover inmiddels met zijn club in gesprek.

Tommy Wright, assistent-trainer van Barnsley, is zijn baan zelfs al kwijt. Op beelden was te zien dat hij 5000 pond aannam van undercover­journalist­en in ruil voor het aantrekken van spelers van de fictieve investerin­gsmaatscha­ppij.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname