Times of Suriname

Rashford verdient basisplaat­s bij Engeland

-

VOETBAL - Marcus Rashford is pas achttien jaar oud, maar volgens Rio Ferdinand nu al de beste spits van Engeland. De aanvaller van Manchester United maakte pas in februari van dit jaar zijn debuut op het hoogste niveau, en ontwikkeld­e zich sindsdien stormachti­g. Wat Ferdinand betreft wordt Rashford opgeroepen voor de nationale ploeg.

Rashford debuteerde zeven maanden geleden in de Europa League tegen Midtjyllan­d en scoorde direct. Dat deed hij ook bij zijn debuut in de Premier League en in zijn eerste duel voor the Three Lions. De Engelse spits is een sensatie op de Engelse velden en verdient volgens Ferdinand een uitnodigin­g van interim-bondscoach Gareth Southgate. Op zaterdag 8 oktober vervolgt Engeland de WKkwalific­atiecampag­ne met een thuiswedst­rijd tegen Malta. “Marcus Rashford moet geselectee­rd worden en een basisplaat­s krijgen tegen Malta”, schrijft Ferdinand in zijn column voor de Evening Standard. “Inclusief zijn hattrick voor Jong Engeland tegen Noorwegen eerder deze maand, is er geen Engelse spits die meer heeft gescoord sinds zijn debuut in februari. Het interessee­rt me niet hoe oud je bent, als je zo goed bezig bent verdien je een plek in de selectie. Sinds februari is hij de beste spits van Engeland, de cijfers liegen niet”, aldus Ferdinand. (VZ)

 ??  ?? Marcus Rashford (r) moet opgeroepen worden voor de nationale selectie van Engeland en hij verdient volgens oud-Engels internatio­nal Rio Ferdinand een basisplaat­s in de wedstrijd tegen Malta. (Foto: Nusport)
Marcus Rashford (r) moet opgeroepen worden voor de nationale selectie van Engeland en hij verdient volgens oud-Engels internatio­nal Rio Ferdinand een basisplaat­s in de wedstrijd tegen Malta. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname