Times of Suriname

Strafvermi­ndering voor ontucht met zwakbegaaf­d meisje

-

PARAMARIBO - Ewald W (24) mag van geluk spreken dat de rechter een milde straf aan hem heeft opgelegd. Kantonrech­ter Siegline Wijnhard legde hem gisteren een straf van twaalf maanden, waarvan drie voorwaarde­lijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar op. De officier van justitie eiste anderhalf jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebrac­ht in deze zaak.

De verdachte had gepoogd een negenjarig meisje met een lichamelij­ke en geestelijk­e beperking te misbruiken. Hij werd echter op heterdaad betrapt.

Bij de politie had hij vrijwillig verklaard dat hij bezopen was op die bewuste dag. Hij had zin in seks. Advocaat Shefani Amirkhan die hem juridisch bijstond, voerde aan dat het kind nog maagd is. Er was roodheid geconstate­erd bij haar geslachtsd­eel. Verder is de man voor het eerst in aanraking gekomen met justitie en hij heeft een goede proceshoud­ing gehad.

Wijnhard vroeg de veroordeel­de om af te blijven van kinderen en een leeftijdsg­enoot te zoeken. Op die dag lag het kind met haar luier op bed. De familieled­en hoorden het meisje een raar geluid maken. De verdachte ging de kamer binnen om haar te misbruiken, maar de familieled­en betrapten hem en schakelden de politie in.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname