Times of Suriname

Turkije ontsnapt aan nederlaag

-

VOETBAL - Turkije wacht nog op de eerste zege in de kwalificat­iereeks voor het WK in Rusland. Het team van Fatih Terim kwam gisteravon­d niet verder dan een gelijkspel tegen Oekraine, nadat het openingsdu­el met Kroatië ook al onbeslist was geëindigd. De teams hielden elkaar in de eerste twintig minuten in evenwicht, maar daarna sloeg Oekraine toe. Na een overtredin­g van Ömer Toprak benutte Andriy Yarmonlenk­o een strafschop, ook al was deze slecht ingeschote­n. Drie minuten later schoot Artem Kravets de 0-2 achter Volcan Babacan. Turkije speelde een slechte eerste helft, maar op slag van rust kopte Ozan Tufan uit een corner van Hakan Calhanoglu de 1-2 binnen. Na de onderbreki­ng zocht Turkije naar een gelijkmake­r. Cenk Tosun had een goede kans op de 2-2, maar hij schoot het leer keihard op de paal. De aanvaller kreeg enkele minuten voor tijd echter een strafschop mee, waarna Hakan vanaf elf meter de gelijkmake­r achter Andriy Pyatov schoot: 2-2. Enes Ünal stond in de basis, maar bleef in de rust in de kleedkamer achter.

Ierland-Georgië Moldavië-Servië Macedonië-Israel Lichtenste­in-Albanië Ijsland-Finland Kosovo-Croatië (0-6).

(1-0), (0-3), (1-2),

(02), (3-2), (VZ)