Na­dal uit­ge­scha­keld

Times of Suriname - - SPORT -

TENNIS - Rafael Na­dal is gis­te­ren ver­ras­send uit­ge­scha­keld door Gri­gor Di­mi­trov in de kwart­fi­na­les van het Chi­na Open. De Bul­gaar was met 6-2 en 6-4 te sterk voor de als twee­de ge­plaatste Span­jaard. Na­dal (30) is nog al­tijd niet de ou­de na een bles­su­re die hij tij­dens Ro­land Gar­ros op­liep. De hui­di­ge num­mer vier van de we­reld ver­loor vo­ri­ge maand nog in de vier­de ron­de van het US Open. Het ver­lies in New York be­te­ken­de dat de veer­tien­vou­di­ge Grand Slam-win­naar zich voor de vijf­de keer op rij niet voor de kwart­fi­na­le van een Grand Slam-toer­nooi wist te plaat­sen. Na­dal won daar­naast de ze­ven eer­de­re ont­moe­tin­gen met Di­mi­trov. De par­tij te­gen de on­ge­plaatste Di­mi­trov in Pe­king be­gon rom­me­lig. Pas in de zes­de ga­me was de Bul­gaar de eer­ste spe­ler die zijn ei­gen op­slag be­hield: 4-2. De num­mer twin­tig van de we­reld brak Na­dal ver­vol­gens op­nieuw en ser­veer­de de eer­ste set uit. In de twee­de set had Di­mi­trov aan een break vol­doen­de. Zo­doen­de plaatste hij zich voor de hal­ve fi­na­les van het toer­nooi in Pe­king. Daar­in treft hij de Ca­na­dees Mi­los Ra­o­nic.

In de an­de­re hal­ve eind­strijd neemt de als eer­ste ge­plaatste An­dy Mur­ray het op te­gen de Span­jaard Da­vid Fer­rer. De Brit was gis­te­ren te sterk voor Ky­le Ed­mund: 7-6 en 6-2.

(NS)

RAFAEL NA­DAL IS GIS­TE­REN VER­RAS­SEND UIT­GE­SCHA­KELD DOOR GRI­GOR DI­MI­TROV IN DE KWART­fi­NA­LES VAN de Chi­na Open. (NOS.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.