Pog­ba schiet Frank­rijk langs Ne­der­land

Times of Suriname - - SPORT - Vin­cent Jans­sen van Ne­der­land pro­beert te sco­ren, maar zijn in­zet wordt ge­blok­keerd door Lau­rent Kos­ciel­ny van Frank­rijk. (Foto: De Te­le­graaf)

VOET­BAL - Ne­der­land heeft te­gen Frank­rijk geen re­sul­taat kun­nen be­ha­len. In Am­ster­dam werd het 0-1 door een goal van Paul Pog­ba en een blun­der van Maar­ten Ste­ke­len­burg.

Na een kalm be­gin waar­in Ne­der­land de be­zoe­kers in be­dwang wist te hou­den, kwam Frank­rijk steeds meer op stoom. Zo kon doel­man Maar­ten Ste­ke­len­burg een schot van Ke­vin Ga­mei­ro slechts met zijn vuis­ten ke­ren.

Ne­der­land werd ge­vaar­lijk toen een vrije trap van in­val­ler De­pay door Rap­hael Va­ra­ne net voor Vir­gil van Dijk werd weg­ge­werkt, maar na een half uur kwam Frank­rijk toch op voor­sprong. Ne­der­land leed bal­ver­lies bij een in­speel­pass van Jef­frey Bru­ma op Vin­cent Jans­sen. Paul Pog­ba haal­de van af­stand hard uit en Ste­ke­len­burg ging niet vrij­uit, 0-1.

Daar­na had­den de Fran­sen de over­hand, al zwijn­den de be­zoe­kers toen scheids­rech­ter Sko­mi­na geen pe­nal­ty gaf na hands van Kos­ciel­ny. De ver­de­di­ger werd door Jans­sen aan­ge­scho­ten na een ver­keer­de pass bij de be­zoe­kers. De spits schoot net na rust hard in het zij­net na­dat hij een du­el met Va­ra­ne won.

Daar­na kwam Ne­der­land goed weg toen Pog­ba Ga­mei­ro weg­stuur­de, Bru­ma het du­el ver­loor maar Ste­ke­len­burg nu wel goed red­de. In de re­bound schoot Griez­mann over. Oran­je kreeg een klei­ne kans toen uit­blin­ker Rick Kars­dorp door Pröp­per werd weg­ge­stuurd en diens voor­zet door Memphis niet op doel ge­scho­ten kon wor­den.

In de slot­fa­se nam het Ne­der­lands elf­tal ri­si­co om de ge­lijk­ma­ker te for­ce­ren. Bij tijd en wij­le was er druk op de Fran­se de­fen­sie en Memphis kreeg na een kluts­bal de bes­te kans van de wed­strijd. Bui­ten dat kwam Oran­je in de he­le wed­strijd niet tot een uit­ge­speel­de kans en was de tref­fer van Pog­ba de win­nen­de: 0-1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.