Djoko­vic en Mur­ray naar kwart­fi­na­le Shang­hai

Times of Suriname - - SPORT -

TEN­NIS - No­vak Djoko­vic en An­dy Mur­ray heb­ben zich gis­te­ren ge­plaatst voor de kwart­fi­na­les van het Mas­ters­toer­nooi in Shang­hai. De Ser­vi­ër ont­deed zich in ruim vijf kwar­tier en in twee sets van de Ca­na­de­se qua­li­fier Va­sek, die 131e staat op de we­reld­rang­lijst. Het werd 6-4 en 6-4.

In de kwart­fi­na­le neemt Djoko­vic het op te­gen Mi­scha Zverev. De 29-ja­ri­ge Duit­ser voeg­de zich bij de laat­ste acht spe­lers in Chi­na door te win­nen van de Span­jaard Marcel Gra­nol­lers: 6-7 (4), 6-4 en 6-1. Mur­ray had net als Djoko­vic wei­nig moei­te met zijn par­tij in de der­de ron­de. De 29-ja­ri­ge Brit re­ken­de in twee sets af met de Frans­man Lu­cas Pouil­le, die de mon­di­a­le num­mer zes­tien is. Het werd 6-3 en 6-3.

In de kwart­fi­na­le treft Mur­ray de win­naar van de pa­rij tus­sen de Belg Da­vid Gof­fin. Hij was met 4-6, 6-4 en 6-2 te sterk voor de Frans­man Ga­ël Mon­fils.

Stan­is­las Wa­wrin­ka heeft zich la­ten ver­ras­sen door Gil­les Si­mon. De Frans­man was in twee sets klaar met de num­mer drie van de we­reld: 6-4 en 6-4. Si­mon treft in de vol­gen­de ron­de Jack Sock. De Ame­ri­kaan won met 0-6, 6-4 en 7-6 (8) van Mi­los Ra­o­nic.

Ro­ber­to Bau­ti­s­ta Agut be­reik­te de kwart­fi­na­le door met 6-3 en 6-3 te win­nen van de Ser­vi­ër Vik­tor Troic­ki. De Span­jaard treft van­daag Jo-Wil­fried Tson­ga. De Frans­man re­ken­de in drie sets af met Alexan­der Zverev, de 19-ja­ri­ge jon­ge­re broer van Mi­scha Zverev. Tson­ga stond in de be­slis­sen­de set een break ach­ter, maar pak­te als­nog de ze­ge: 6-7 (4), 6-2 en 7-5. (NS)

No­vak Djoko­vic heeft zich gis­te­ren ge­plaatst voor de kwart­fi­na­les van het Mas­ters-toer­nooi in Shang­hai. De Ser­vi­ër ont­deed zich in ruim vijf kwar­tier en in twee sets van de Ca­na­de­se qua­li­fier Va­sek. (Foto: Xin­hua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.