Ber­tens sim­pel naar KWART­fi­NA­LES­IN­LUXEM­BURG

Times of Suriname - - SPORT -

TEN­NIS - Ki­ki Ber­tens heeft zich gis­te­ren zon­der al te veel moei­te ge­plaatst voor de kwart­fi­na­les van het WTA­toer­nooi in Luxem­burg. Ze ver­sloeg de Slo­waak­se An­na Schmied­lo­va in twee sets. Het werd 6-3 en 6-1.

Ber­tens is in Luxem­burg als der­de ge­plaatst. In de vol­gen­de ron­de neemt ze het op te­gen de Ts­je­chi­sche De­ni­sa Al­ler­to­va, die in drie sets te sterk was voor haar land­ge­no­te Te­re­za Smitko­va: 3-6, 7-6 (4) en 6-3.

In de eer­ste ron­de re­ken­de de 24-ja­ri­ge Ber­tens dins­dag al even­eens in twee sets (6-4 en 6-4) af met de Duit­se An­ni­ka Beck. Dat be­te­ken­de voor de Wa­te­ring­se haar eer­ste over­win­ning sinds ze in ju­li won in de hal­ve fi­na­le van het toer­nooi in Gstaad.

Ze ver­loor uit­ein­de­lijk de eind­strijd van het Zwit­ser­se WTA-toer­nooi en ging ver­vol­gens in Ba­stad, op de spe­len in Rio, in Cin­cin­na­ti, in New Ha­ven en op de US Open in de eer­ste ron­de on­der­uit.

Mo­men­teel is Ber­tens de num­mer 22 op de we­reld­rang­lijst. Ze ken­de een suc­ces­vol jaar door on­der meer de hal­ve fi­na­les van Ro­land Gar­ros te be­rei­ken. Op Wim­b­le­don drong ze voor het eerst door tot de der­de ron­de.

Het toer­nooi in Luxem­burg be­te­kent voor Ber­tens haar laat­ste van het jaar. (NS)

Ki­ki Ber­tens heeft zich gis­te­ren zon­der al te veel moei­te ge­plaatst voor de kwart­fi­na­les van het WTA-toer­nooi in Luxem­burg. Ze ver­sloeg de Slo­waak­se An­na Schmied­lo­va in twee sets. (NOS.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.