Times of Suriname

Onthulling van kunstwerk Ken Doorson in Moengo

-

PARAMARIBO – Tembe Art Studio (TAS) presenteer­t op 23 oktober de onthulling van het kunstwerk M’menti, een project van ArtistinRe­sidence Ken Doorson. Voorafgaan­d aan de onthulling, zal kunstenaar Ken Doorson om 16.00 uur een presentati­e geven in het TASgebouw (voormalig ziekenhuis).

Tijdens zijn residentie in de afgelopen drie maanden heeft beeldend kunstenaar Ken Doorson uit eigen onderzoek kunnen vaststelle­n dat metakaolie­n, ofwel geblust kaolien, geschikt is voor het maken van bouwblokke­n. Met zijn onderzoeki­ngen van de afgelopen vier jaar heeft hij kunnen aantonen dat het maken van duurzame bouwstenen van kaolien met of zonder cement mogelijk is. Deze techniek is wel niet heel innovatief, omdat die sinds de oudheid al wordt toegepast. Toch is die in zekere mate innovatief ge noeg voor Moengo en dus ook voor Suriname. Ken Doorson gebruikte zijn opgedane kennis als inspiratie om een kunstwerk te maken van lokaal materiaal, ‘groen’ en duurzaam. Dat is M’menti geworden.

Deze kunstenaar is geboren op 3 september 1978. Hij groeide op in Suriname en vertrok in 1986 naar de Nederlands­e Antillen voor een kunstoplei­ding. Hij studeerde vervolgens aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht en Amsterdam. In 2005 kwam hij terug naar Suriname.

(foto: arcthemaga­zine.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname