Times of Suriname

Benzema slaat terug

-

VOETBAL - Karim Benzema raakte eind vorig jaar verstrikt in een afpersings­zaak rond collega-internatio­nal Mathieu Valbuena. De spits van Real Madrid werd in eerste instantie gearrestee­rd, maar kwam al vrij snel weer op vrije voeten. De zaak kostte hem echter wel het EK en kwam hem op een storm van kritiek te staan.

De Franse president François Hollande was een van de vele criticaste­rs van Benzema. Hij noemde de aanvaller ‘een slecht voorbeeld’ en zei dat ‘Franse teams hun spelers meer trainingen voor de hersenen moesten geven’. Die uitspraken zijn niet goed gevallen bij Benzema: “Een president zou zoiets inderdaad niet moeten zeggen. Wat wil je dat ik tegen je zeg? Dat ik geen goed voorbeeld ben? Ik voetbal, ik entertain de fans en ik ben goed opgevoed”, viel hij uit tegen Marca.

Benzema kreeg bijval van zijn coach Zinédine Zidane: “Hij mag weer worden opgeroepen voor het Franse elftal en het gaat nog steeds over hem.” 16 december wordt een belangrijk­e dag voor de speler van Real: dan krijgt hij van de rechtbank in Versailles te horen of hij wordt vrijgespro­ken.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname