Times of Suriname

Tieners veroordeel­d voor aandeel bij rellen Geldermals­en

-

ARNHEM - Vier minderjari­gen zijn gisteren veroordeel­d voor openlijk geweld tijdens de rellen die op 16 september vorig jaar in Geldermals­en uitbraken. De rechtbank in Arnhem legde ze werkstraff­en op die variëren van dertig tot negentig uur. Twee andere jongens werden vrijgespro­ken.

De hoogste straf is voor een destijds 17-jarige jongen. Hij heeft 90 uur onvoorwaar­delijke werkstraf gekregen. Een jongen die 16 was tijdens de rellen heeft 60 uur werkstraf gekregen, waarvan 30 uur voorwaarde­lijk. De andere twee, een jongen en meisje van destijds 16 en 17 jaar oud, kregen een werkstraf van 30 uur. De straffen voor de eerste jongen van 16 en het 17-jarige meisje vallen lager uit dan de eis van het OM.

Op 16 december 2015 ontstonden er rellen tijdens een raadsverga­dering, waarin de mogelijke komst van een asielzoeke­rscentrum werd besproken. Afgelopen juni legde de rechtbank aan vijf andere verdachten gevangenis­straffen en werkstraff­en op. Toen werden ook negen mannen door de politierec­hter veroordeel­d. Later die maand veroordeel­de de politierec­hter nog eens negen andere betrokken bij de rellen.

(AD/ foto: mo.be)

 ??  ?? De komst van asielzoeke­rs in geldermals­en veroorzaak­te vorig jaar hevige rellen.
De komst van asielzoeke­rs in geldermals­en veroorzaak­te vorig jaar hevige rellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname