Times of Suriname

Kerber verslaat Halep bij WTA Finals

-

TENNIS - Angelique Kerber heeft gisteren ook haar tweede partij bij de WTA Finals in Singapore gewonnen. De nummer één van de wereld klopte Simona Halep in twee sets: 6-4 en 6-2. Kerber nam in de eerste set direct een break voorsprong, maar gaf die in de zesde game weer uit handen. Een tweede break van de Duitse wist Halep niet meer weg te werken. In het tweede bedrijf had de Roemeense weinig te vertellen. Afgelopen zondag won Kerber ook haar eerste wedstrijd in de groep tegen Dominika Cibulkova. Ze is met vier punten bijna zeker van een plek in de halve eindstrijd.

In dezelfde poule won Madison Keys met 6-1 en 6-4 van Cibulkova. De Amerikaans­e staat nu net als Halep op twee punten. De beste twee speelsters in elke groep gaan door naar de halve finales in Singapore. Kerber werd afgelopen zondag door de WTA verkozen tot speelster van het jaar. Ze won onder meer het Australian Open en het US Open en haalde de finales van de Olympische Spelen en Wimbledon. Bij de WTA Finals nemen de acht beste speelsters van het jaar het tegen elkaar op. Serena Williams ontbreekt in Singapore. De Amerikaans­e heeft zich vanwege een schouderbl­essure teruggetro­kken. De tennisster­s verdelen in Singapore een prijzenpot van zeven miljoen dollar. De finale staat zondag op het programma. (NS)

 ??  ?? Angelique Kerber heeft gisteren ook haar tweede partij bij de WTA Finals in Singapore gewonnen. De nummer één van de wereld klopte Simona Halep in twee sets. (Foto: Xinhua)
Angelique Kerber heeft gisteren ook haar tweede partij bij de WTA Finals in Singapore gewonnen. De nummer één van de wereld klopte Simona Halep in twee sets. (Foto: Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname