Times of Suriname

Griezmann voetballer van het jaar in Spanje

-

VOETBAL - Niet Lionel Messi of Cristiano Ronaldo, maar Antoine Griezmann mag zich de beste voetballer van het afgelopen seizoen in de Spaanse competitie noemen. De Franse aanvaller van Atletico Madrid werd maandagavo­nd op een gala in Valencia uitgeroepe­n tot de beste speler in de Primera Division. Sinds de eerste editie van het jaarlijkse gala in 2009 ging de belangrijk­ste prijs altijd naar Messi (zes keer) of Ronaldo (eenmaal). Griezmann maakte afgelopen seizoen 22 doelpunten in de Spaanse competitie, aanzienlij­k minder dan Ronaldo (35) en Messi (26). Toch kreeg de Franse internatio­nal de voorkeur in de verkiezing van de beste speler. Afgelopen zomer werd Griezmann ook al uitgeroepe­n tot de beste voetballer op het EK in Frankrijk. Atletico Madrid viel in Valencia vaker in de prijzen. Diego Simeone kreeg een award als beste coach, Jan Oblak als beste doelman en Diego Godin als beste verdediger.

Luka Modric mag zich de beste middenveld­er noemen, de halve Nederlande­r Marco Asensio van Real Madrid is de beste nieuwkomer, Messi de beste aanvaller en Luis Suarez werd uitgeroepe­n tot ‘wereldspel­er’ van La Liga.

(NS)

 ??  ?? Antoine Griezmann mag zich de beste voetballer van afgelopen seizoen in de Spaanse competitie noemen. (Foto: Nusport)
Antoine Griezmann mag zich de beste voetballer van afgelopen seizoen in de Spaanse competitie noemen. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname