Times of Suriname

Arsenal bekert verder

-

VOETBAL - Arsenal was gisteren in de vierde ronde een maatje te groot voor Reading in de League Cup. Door twee doelpunten van Alex Oxlade-Chamberlai­n won Arsenal met 2-0.

Zoals zoveel trainers in Engeland koos Arsène Wenger voor een B-elftal in het tweede bekertoern­ooi. Toch zou het vreemd zijn als er sprake was van onderschat­ting, want behalve in 2012 had Arsenal ook in april 2015 moeite met Reading: pas in verlenging werden the Royals afgeschud in de FA Cup. Ditmaal wilde Arsenal het niet zo ver laten komen en dus zocht de gastheer direct de aanval. Dat resulteerd­e in vroege kansen voor Carl Jenkinson en Ainsley Maitland-Niles, maar Ali Al-Habsi was in vorm. Na ruim een halfuur moest de keeper uit Oman toch capitulere­n. Knullig balverlies van Reading zorgde ervoor dat OxladeCham­berlain kon afstormen richting het vijandelij­ke doel. De aanvaller vond een gaatje tussen twee verdediger­s en plaatste de bal in de verre hoek. Ook in de tweede helft had Arsenal de overhand en probeerde het team onder druk te zetten. In minuut 66 maakte Olivier Giroud zijn entree als vervanger van de jonge Jeff Reine-Adélaïde, die indruk maakte en een luid applaus kreeg van het publiek in het Emirates Stadium. Giroud was belangrijk bij de 2-0, door de bal goed vast te houden en een assist te leveren op OxladeCham­berlain. The Ox zag zijn schot via een speler van Reading in het doel belanden. Voor Arsenal was het daarna een kwestie van de wedstrijd uitspelen.