Op­ti pakt brons

Times of Suriname - - SPORT -

BADMINTON - Su­ri­naam­se Olym­pi­an So­ren Op­ti heeft een bron­zen me­dail­le ge­won­nen bij de San­to Do­min­go Open In­ter­na­ti­o­nal. De Su­ri­na­mer ver­loor in de hal­ve fi­na­le in twee sets van Ke­vin Stro­bl van Ita­lië in het Cen­tro Olím­pi­co Ju­an Pa­blo Duar­te. Aan het San­to Do­min­go Open In­ter­na­ti­o­nal na­men dit jaar spe­lers deel uit Ha­ï­ti, Ita­lië, Oos­ten­rijk, Pa­na­ma, Por­tu­gal, Su­ri­na­me, USA, Wa­les en gast­land de Do­mi­ni­caan­se Re­pu­bliek.

In de eer­ste set was de Ita­li­aan op­per­mach­tig en pak­te die met 21-16. In de twee­de set speel­de Op­ti, de als der­de ge­plaatste, veel be­ter en nam een voor­sprong van 19-16. Hij was zo twee pun­ten ver­wij­derd om een der­de set te for­ce­ren. Ech­ter kon de Su­ri­naam­se bad­min­ton­ner de set niet af­ma­ken en Stro­bl kwam te­rug en pak­te die met 22-20. In to­taal duur­den bei­de sets 35 mi­nu­ten. Op­ti pak­te zo een bron­zen me­dail­le.

In de fi­na­le nam Stro­bl het op te­gen zijn land­ge­noot Mat­teo Bel­luc­ci, die in de hal­ve fi­na­le ook een Ita­li­aan aan de kant zet­te. Bel­luc­ci won in de hal­ve fi­na­le van Fa­bio Capo­n­io met 21-14, 19-21 en 21-14. In de fi­na­le won Bel­luc­ci van Stro­bl in twee sets (21-16 en 21-15).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.