Ci­bulko­va wint WTA Fi­nals

Times of Suriname - - SPORT -

TEN­NIS - Do­mi­ni­ka Ci­bulko­va heeft de WTA Fi­nals, het toer­nooi van haar le­ven, ge­won­nen. De Slo­waak­se re­ken­de in een hoog­staan­de fi­na­le ver­ras­send af met An­ge­li­que Ker­ber: 6-3 en 6-4.

Ci­bulko­va is de num­mer acht van de we­reld en gold op voor­hand ze­ker niet als fa­vo­riet voor de eind­ze­ge. Ker­ber be­hoor­de ze­ker wel tot de top­fa­vo­rie­ten. De num­mer één van de we­reld had in de groeps­fa­se al ge­ze­ge­vierd over Ci­bulko­va, maar in de fi­na­le kwam ze er niet aan te pas.

Ci­bulko­va, die agres­sief speel­de, bleef in de laat­ste ga­me haar ze­nu­wen maar net de baas. Ze ver­pruts­te drie wed­strijd­pun­ten, maar bij haar vier­de kans was het wel raak. Via het net viel de bal ter­gend lang­zaam op de helft van Ker­ber, waar­na de 27-ja­ri­ge Slo­waak­se zich eu­fo­risch op de grond liet val­len. On­danks de ne­der­laag kan Ker­ber te­rug­kij­ken op een for­mi­da­bel jaar. De 28-ja­ri­ge Duit­se los­te Se­re­na Wil­li­ams aan de top van de we­reld­rang­lijst en won het Au­stra­li­an Open en het US Open. Ook stond ze in de fi­na­le van Wim­b­le­don. (De Te­le­graaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.