Times of Suriname

Er is geen plaats voor egoïsme in Barcelona

-

VOETBAL - Barcelona maakt zich op voor de Champions League-wedstrijd tegen Josep Guardiola en diens Manchester City. Door de Engelse media wordt sterspeler Lionel Messi gevraagd naar de redenen van het succes van Barcelona. Ook legt de Argentijns­e dribbelaar uit wat het verschil is tussen Guardiola en de andere trainers die hij bij Barcelona heeft gehad.

“We zijn een groep en we werken samen. Er is geen plaats voor egoïsme in onze selectie”, zo legt Messi uit aan The Sun. “We proberen altijd te genieten van het samenspel. Een doelpunt geeft je vertrouwen, dus we proberen er altijd samen van te genieten als we een wedstrijd onder controle hebben.”

Dinsdag neemt Messi het in de Champions League op tegen zijn vroegere leermeeste­r Guardiola. De stijl van Barcelona is veranderd sinds het vertrek van Guardiola, vertelt Messi. “Iedereen kent het systeem van Barcelona. Wij zijn een van de weinige clubs met een eigen systeem, maar iedere trainer legt weer andere accenten. Zo spelen we onder Luis Enrique agressieve­r en sneller richting de aanval, terwijl we onder Guardiola nauwelijks op de counter speelden.”

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname