Times of Suriname

Djokovic naar kwartfinal­es Parijs

-

VOETBAL - Novak Djokovic heeft zich gisteren geplaatst voor de kwartfinal­es van het Masterstoe­rnooi van Parijs. De nummer één van de wereld versloeg Grigor Dimitrov in drie sets (4-6, 6-2 en 6-3). In de eerste set kwam Djokovic niet in zijn spel, waardoor de Bulgaar met 6-4 de sterkste was. Vervolgens begon het te dagen bij de Serviër. Hij liep uit naar een 3-1 voorsprong, maar gleed daarna lelijk onderuit en blesseerde zijn knie. Na een behandelin­g leek Djokovic geen last meer te hebben. Met een tweede break pakte hij de tweede set, waarna hij in de derde set niet meer in de problemen kwam. In de kwartinale­s in Parijs treft Djokovic Marin Cilic. De Kroaat versloeg eerder op donderdag de Belg David Goffin. Dat leverde Cilic, behalve de kwartfinal­eplek in Parijs, ook een ticket op voor de ATP World Tour Finals van later deze maand in Londen. Er is nu nog één plek voor de Finals te vergeven. Eerder verzekerde­n Novak Djokovic, Andy Murray, Stan Wawrinka, Milos Raonic, Kei Nishikori en Gaël Monfils zich van deelname aan het eindejaars­toernooi voor de beste acht spelers van het jaar. Rafael Nadal ontbreekt door een blessure.

Djokovic moet presteren in Parijs en Londen om te voorkomen dat hij de nummer één-positie kwijtraakt. Andy Murray kwam in de laatste weken steeds dichterbij. (NS)

 ??  ?? Novak Djokovic heeft zich gisteren geplaatst voor de kwartfinal­es van het Masterstoe­rnooi van Parijs. De nummer één van de wereld versloeg Grigor Dimitrov in drie sets. (Foto: Nusport)
Novak Djokovic heeft zich gisteren geplaatst voor de kwartfinal­es van het Masterstoe­rnooi van Parijs. De nummer één van de wereld versloeg Grigor Dimitrov in drie sets. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname