La­kers blijft scherp

Times of Suriname - - SPORT -

BASKETBAL - Los An­ge­les La­kers-coach Lu­ke Wal­ton vrees­de voor­af voor een ‘emo­ti­o­ne­le ka­ter’. Hij was bang dat zijn team de sen­sa­ti­o­ne­le over­win­ning op Gol­den Sta­te War­ri­ors van vrij­dag zou­den be­ko­pen met een te­rug­val. Maar zijn team was scherp en Phoe­nix Suns werd met 119-108 ver­sla­gen. Daar­mee ken­de La­kers zijn bes­te start in de Ame­ri­kaan­se prof­bas­ket­bal­com­pe­ti­tie NBA sinds 2011. Ook toen stond de tel­ler na ze­ven du­els op vier over­win­nin­gen te­gen drie ne­der­la­gen. Nick Young (22 pun­ten) en Jor­dan Clark­son (18 pun­ten) wa­ren top­sco­rers van het thuis­team, maar de bes­te man van het veld was een La­kers-fan die tij­dens de half-ti­me­show raak schoot van­af de mid­den­stip en daar­mee 35.000 dol­lar ver­dien­de. Bij Tor­on­to Rap­tors bleef DeMar DeRo­zan ste­ken op 23 pun­ten, waar­door er een ein­de kwam aan een reeks van vijf du­els waar­in hij op 30 of meer pun­ten uit­kwam. Zo een se­rie bij de start van het sei­zoen werd het laat­ste ver­toond door Mi­chael Jor­dan, die in 1986 voor Chi­ca­go Bulls zelfs in de eer­ste zes par­tij­en 30 pun­ten of meer liet no­te­ren. Rap­tors ver­loor van Sa­cra­men­to Kings: 91-96. In Dal­las boek­te Ma­ve­ricks zijn eer­ste ze­ge van het sei­zoen door Mil­wau­kee Bucks na ver­len­ging met 86-75 te ver­slaan. Har­ri­son Bar­nes, die voor een con­tract van 94 mil­joen dol­lar over­kwam van Gol­den Sta­te, liet 34 pun­ten no­te­ren.

Het was de der­de wed­strijd dit sei­zoen waar­in hij meer dan 30 pun­ten maak­te. Dat luk­te hem in zijn vier jaar bij War­ri­ors maar een keer. Door de over­win­ning van Ma­ve­ricks zijn Phi­l­a­delp­hia 76ers en New Or­leans Pe­li­cans de eni­ge teams die dit NBA-sei­zoen nog niet ge­won­nen heb­ben.

Ove­ri­ge uit­sla­gen:

New York Knicks-Utah Jazz: 109-114, Memphis Grizz­liesPort­land Trail Bla­zers: 94100 en Bos­ton Cel­tics-Den­ver Nug­gets: 107-123.

(NOS)

Een spel­mo­ment uit de wed­strijd tus­sen Phoe­nix Suns en Los An­ge­les La­kers. (Fo­to: Nus­port)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.