Wa­ter­me­loen­taart

Times of Suriname - - TIMES UNLINED -

In­gre­di­ën­ten

2 kip­fi­lets

100 gram wa­ter­me­loen

1 ge­le pa­pri­ka 4 eet­le­pels mi­rin sap van een hal­ve li­moen 1,5 de­ci­li­ter so­ja­saus olijf­olie

zout even­tu­eel wit­te rijst

pe­per De­ze kip met een wa­ter­me­loen sal­sa is ze­ker een aan­ra­der. Su­per ge­mak­ke­lijk om te ma­ken en heer­lijk fris. Ma­ri­neer van te­vo­ren de kip­fi­let in een meng­sel van so­ja­saus met twee eet­le­pels mi­rin en wat pe­per. Maak een lek­ke­re wa­ter­me­loen sal­sa met ge­le pa­pri­ka, mi­rin en li­moen­sap. Grill ver­vol­gens de kip, snijd de kip­fi­lets in stuk­ken, ser­veer met wit­te rijst en ver­deel de wa­ter­me­loen sal­sa over de kip. Ge­niet er­van.

Let op: laat de kip­fi­let mi­ni­maal 4 uur ma­ri­ne­ren. 1 wa­ter­me­loen

2 blik­jes ge­koel­de ko­kos­melk (ko­kos­room) ½ thee­le­pel va­nil­le ex­tract

55 gram aman­del­schaaf­sel

1 thee­le­pel bloe­men­ho­ning Voor het be­rei­den de 2 blik­jes ko­kos­melk mi­ni­maal 6 uur van de vo­ren in de koel­kast doen. De room zal zich hier­door schei­den van de melk. Dit merk je door­dat de room aan de bo­ven­zij­de van het blik­je gaat zit­ten. Na 6 uur de room uit het blik­je schra­pen en in een kom doen.

Ach­ter­een­vol­gens de bloe­men­ho­ning en de ½ thee­le­pel va­nil­le ex­tract toe­voe­gen aan de ko­kos­room.

Hier­na met een mixer het meng­sel klop­pen tot­dat er glad­de crè­me ont­staat. Plaats de glad­de crè­me in de koel­kast zo­dat het wat kan op­stij­ven.

In een koe­ken­pan het aman­del­schaaf­sel roos­te­ren zo­dat ze goud­bruin wor­den. Ver­wij­der de schil van de wa­ter­me­loen en snij de wa­ter­me­loen zo­da­nig dat er een ca­ke­vorm ont­staat.

Ver­vol­gens de bui­ten­kant van het ca­ke-vor­mig wa­ter­me­loen met keu­ken­pa­pier droog dep­pen. (Hier­door hecht de ko­kos­crè­me be­ter)

Na het droog dep­pen de bui­ten­kant van het ca­ke-vor­mig wa­ter­me­loen ge­heel in­sme­ren met de ko­kos­crè­me.

Be­dek de zij­kan­ten van het ca­ke-vor­mig wa­ter­me­loen met de ge­roos­ter­de aman­del­schaaf­sel.

De bo­ven­zij­de van het ca­ke-vor­mig wa­ter­me­loen be­dek­ken met stuk­jes fruit zo­als ker­sen, aard­bei­en, braamen, ki­wi en der­ge­lij­ke.

Ser­veer de wa­ter­me­loen taart di­rect na het be­rei­den of be­waar de wa­ter­me­loen in de koel­kast. (Bron:Smul­web.nl/Foto: A litt­le bi­te of my li­fe - Word­Press.com)

(Bron:Foody.nl/Foto: Min­ne­so­ta Month­ly)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.