Mur­ray be­gint dub­be­le jacht goed

Times of Suriname - - SPORT -

TEN­NIS - An­dy Mur­ray heeft zijn eerste par­tij als num­mer één van de we­reld over­tui­gend ge­won­nen. De Schot was bij de ATP World Tour Fi­nals in Lon­den, het ein­de­jaars­toer­nooi voor de bes­te acht ten­nis­sers, voor ei­gen pu­bliek te sterk voor de Kro­aat Ma­rin Ci­lic: 6-3, 6-2.

In de eerste set speel­den bei­den be­ne­den­maats, ge­tui­ge 28 af­zwaai­ers en 7 win­ners die ze bij­een sloe­gen. De twee­de set le­ver­de be­ter ten­nis op, maar Ci­lic kreeg de Schot niet aan het wan­ke­len. Na een break in de vijf­de ga­me van de twee­de set kwam Mur­rays twaalf­de ze­ge op de Kro­aat (in vijf­tien wed­strij­den) niet meer in ge­vaar.

Ma­rin Ci­lic neemt half fe­bru­a­ri voor de vier­de keer deel aan het ABN AMRO World Ten­nis Tour­na­ment. Hij is de vijf­de spe­ler uit de top tien van de we­reld­rang­lijst die ko­mend jaar in Ahoy in ac­tie komt. Eer­der al leg­de toer­nooi­di­rec­teur Ri­chard Kra­ji­cek de Zwit­ser Stan Wa­wrin­ka, de Span­jaard Ra­fael Na­dal, de Oos­ten­rij­ker Do­mi­nic Thiem en de Ts­jech To­mas Ber­dych vast voor de 44ste edi­tie van het jaar­lijk­se ATP-toer­nooi in Rot­ter­dam. Twee­ën­hal­ve maand ge­le­den had Ci­lic Mur­ray nog ver­rast tij­dens hun laat­ste ont­moe­ting in de eind­strijd van het mas­ters­toer­nooi van Cin­cin­na­ti. Mur­ray nam vo­ri­ge week de kop­po­si­tie op de we­reld­rang­lijst over van No­vak Djoko­vic en is de eerste Brit­se mon­di­a­le num­mer één sinds de in­voe­ring van de ATP-rang­lijs­ten in 1973. In Lon­den wordt be­paald wie het jaar af­sluit als bes­te spe­ler. (Nus­port)

De Schot An­dy Mur­ray heeft zijn eerste par­tij als num­mer één van de we­reld over­tui­gend ge­won­nen. (Foto: Nus­port)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.