Kom­kom­mer­sus­hi met avo­ca­do

Times of Suriname - - TIMES UNLINED -

Voor­be­rei­ding: 35min › Be­rei­ding: 25min › Klaar in:1uur

1.Een saus­pan met wa­ter en rijst aan de kook bren­gen. Af­dek­ken, het vuur laag zet­ten en 20 mi­nu­ten la­ten sud­de­ren, tot de rijst gaar is en het wa­ter is op­ge­no­men. Van het vuur ha­len en azijn en een mes­punt­je zout er­door roe­ren. Apart zet­ten om af te la­ten koe­len.

2.Een bam­boe sus­hi­mat­je met keu­ken­fo­lie be­dek­ken zo­dat de rijst niet blijft kle­ven. Een vel zee­wier over het keu­ken­fo­lie leg­gen. Met de hand de rijst ge­lijk­ma­tig over het vel ver­de­len tot aan 1 cm van de on­der­kant van het vel zee­wier. Kom­kom­mer en avo­ca­do over het mid­den van de rijst leg­gen, het mat­je op­pak­ken en de groen­ten licht aan­druk­ken een­maal op­rol­len. Weer uit­rol­len en nog­maals op­rol­len, dit­maal in de rich­ting van het res­te­ren­de stuk­je zee­wier. Even­tu­eel een beet­je be­voch­ti­gen om de sus­hi te slui­ten. Apart zet­ten en de pro­ce­du­re her­ha­len met de res­te­ren­de in­gre­di­ën­ten.

3.Met een scherp mes de rol­len in

5-6m plak­ken snij­den. Met de naad naar boven ser­ve­ren met sus­hi­saus­jes naar keu­ze. (Smul­web.nl/foto: www. wikihow.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.