Mur­ray dicht bij hal­ve eind­strijd ATP World Tour Fi­nals

Times of Suriname - - SPORT -

VOET­BAL - An­dy Mur­ray heeft gis­te­ren bij de ATP World Tour Fi­nals in Lon­den een gro­te stap ge­zet naar de hal­ve fi­na­les. De Schot re­ken­de in een zwa­re twee­de pou­le­wed­strijd af met Kei Nis­hi­ko­ri: 6-7 (9) 6-4 en 6-4. Mur­ray mag zich sinds an­der­hal­ve week voor het eerst in zijn car­ri­è­re num­mer één van de we­reld noe­men, maar kan die po­si­tie in the­o­rie al­weer ver­lie­zen aan No­vak Djoko­vic. De Ser­vi­ër werd dins­dag groeps­win­naar in de an­de­re groep. Mur­ray en Nis­hi­ko­ri scho­tel­den het pu­bliek een heer­lij­ke wed­strijd voor in de O2 Are­na. De Ja­pan­ner, num­mer vijf van de we­reld, druk­te Mur­ray in de eer­ste set met aan­val­lend spel knap ach­ter­uit op het snel­le hard­court.

On­danks een rij break­points en set­points greep hij pas op 10-9 in de tie­break zijn kans, na­dat Mur­ray een fo­re­hand uit­sloeg. Van­af dat mo­ment scha­kel­de Mur­ray een tand­je bij en plaatste di­rect een break. Even leek Nis­hi­ko­ri de wed­strijd toch weer naar zich toe trek­ken toen hij van 4-2 te­rug­kwam naar 4-4. De drie­vou­dig Grand Slam-win­naar hield ech­ter zijn hoofd koel, voor­al in de lan­ge tien­de ga­me.

Vroeg in de be­slis­sen­de set ont­spon zich een zwaar ge­vecht, maar Mur­ray deel­de op 1-1 een tik uit met de break. Ver­vol­gens liep de taai­e­re en fit­te­re Schot uit naar een com­for­ta­be­le 5-1 voor­sprong. Na 3,5 uur spe­len, stel­de hij de ze­ge vei­lig. De pu­pil van Ivan Lendl is al 21 wed­strij­den on­ge­sla­gen. Met de ze­ge op Nis­hi­ko­ri is Mur­ray zo goed als ze­ker win­naar van de groep Jo­hn McEn­roe, waar­van ook Ma­rin Ci­lic en Stan Wa­wrin­ka deel uit­ma­ken.

(Nus­port)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.