Times of Suriname

Barcelona stapt naar hoogste rechter

-

VOETBAL - Barcelona wil de gele kaart die Lionel Messi eerder deze maand incasseerd­e op bezoek bij Sevilla, koste wat kost kwijtgesch­olden zien worden. De Catalaanse club is volgens verschille­nde Spaanse media zelfs naar het CAS, het hoogste sporttribu­naal, gestapt nadat een gebruikeli­jke beroepspro­cedure geen soelaas bood. De Argentijn werd op 6 november tijdens het duel in Sevilla, dat Barcelona met 1-2 won, op de bon geslingerd omdat hij zijn even daarvoor verloren schoen in de ogen van arbiter Santiago Jaime Latre te traag aantrok in een vermeende poging tijd te rekken. Barcelona hoopte dat de gele kaart via de instanties in Spanje kon worden teruggedra­aid, maar nu dat sinds donderdag definitief onmogelijk is, vestigt de club zijn hoop op het CAS. Het is nog niet bekend wanneer er uitspraak wordt gedaan.

Het was Messi’s derde gele kaart in dit seizoen, één die nog geen schorsing betekent. De Argentijn is dus gewoon inzetbaar in het thuisduel met Málaga van zaterdag. Luis Suárez is wél geschorst voor die competitie­wedstrijd. (VI)

 ??  ??
 ??  ?? Barcelona wil dat de gele kaart die Lionel Messi eerder deze maand incasseerd­e op bezoek bij Sevilla, koste wat kost kwijtgesch­olden wordt. (Foto: Nusport)
Barcelona wil dat de gele kaart die Lionel Messi eerder deze maand incasseerd­e op bezoek bij Sevilla, koste wat kost kwijtgesch­olden wordt. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname