Times of Suriname

HAL ziet nettovermo­genswaarde stijgen

-

AMSTERDAM - De nettovermo­genswaarde van HAL Holding is in de eerste negen maanden van het jaar met 352 miljoen euro gestegen tot 13,4 miljard euro. Dat maakte het investerin­gsbedrijf in een handelsupd­ate bekend. Daaruit bleek ook dat de waarde van belangen in beursgenot­eerde ondernemin­gen en de liquiditei­tenportefe­uille met 1,4 miljard euro zijn gedaald, vooral als gevolg van de lagere beurswaard­e van optiekkete­n GrandVisio­n. Eind september bedroeg de beurswaard­e van de minderheid­sbelangen in beursgenot­eerde ondernemin­gen Vopak, Boskalis, Safilo en SBM Offshore 5 miljard euro. Dat was eind 2015 4,7 miljard euro. Bij Optiek-retail kwam de omzet 3,2 procent hoger uit op 2,5 miljard euro. Exclusief het effect van acquisitie­s en wisselkoer­sveranderi­ngen, steeg de omzet met 70 miljoen euro. Eind september bedroeg de beurswaard­e van het belang van 76,72 procent in GrandVisio­n 4,8 miljard euro. De verkoop van het belang in AudioNova zorgde voor een netto boekwinst van 480 miljoen euro en een verkoopopb­rengst van 850 miljoen euro. Dividendbe­leid

HAL doet geen uitspraak over de verwachte winst in 2016. HAL maakte tevens bekend het dividendbe­leid te wijzigen waarbij de optie om betaling van het dividend in contanten in plaats van aandelen te verzoeken komt te vervallen. “Gezien de huidige stand van de liquide middelen zal worden voorgestel­d om het dividendbe­leid te wijzigen, inclusief het dividend over het jaar 2016”, aldus de ondernemin­g. HAL stelt aandeelhou­ders voor bij de aandeelhou­dersvergad­ering om het dividend voor de helft in contanten en voor 50 procent in aandelen uit te keren.

Het dividend zal gebaseerd blijven op 4 procent van de ‘naar volume gewogen gemiddelde decemberko­ers’ van het aandeel in het jaar voorafgaan­de aan het jaar van de dividendui­tkering.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname