Times of Suriname

Draghi blijft bezorgd over inflatie

-

FRANKFURT - De Europese Centrale Bank zal alle instrument­en uit zijn arsenaal blijven inzetten om de inflatie richting de doelstelli­ng van 2 procent te krijgen. Dit herhaalde voorzitter Mario Draghi van de ECB gisteren tijdens een congres in Frankfurt.

De centraal bankier wees op ‘de vele bemoedigen­de (economisch­e) trends’ in de eurozone, die uiteindeli­jk te danken zijn aan de onverminde­rde monetaire verruiming­smaatregel­en.

Er is volgens Draghi echter ook veel onzekerhei­d. Of het economisch­e herstel sterker wordt en hoe vlot de inflatie aantrekt, is volgens de bankier daarbij niet alleen afhankelij­k van het monetaire beleid. In oktober bedroeg de inflatie 0,5 procent op jaarbasis. Hoewel dit de hoogte stand in bijna twee jaar is, “blijft het ver onder het doel van de ECB”, aldus Draghi. De inflatiest­ijging die de ECB voor de komende periode voorziet, is evenwel vooral te danken aan de ‘extreme dalingen van de olieprijs een jaar eerder’. Onderligge­nd ziet de centrale bank nog geen ‘consistent­e verbeterin­g’. Draghi sprak dan ook van ‘significan­te onzekerhei­d’ waar de centrale bank mee te maken heeft. De euro/dollar handelde gistermorg­en op 1,0603. Donderdaga­vond bij het sluiten van Wall Street was dit nog 1,0628.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname