Times of Suriname

Overvallen taxichauff­eur springt uit kofferbak

-

PARAMARIBO - Twee criminelen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een taxichauff­eur beroofd. Het slachtoffe­r verklaarde bij de politie dat hij in zijn vrije tijd taxi rijdt. Een van de daders had hem gevraagd een rit te rijden naar Santigron. In het dorp stapte de tweede dader in het voertuig en de chauffeur moest vervolgens voorbij het dorp rijden. Ongeveer twee kilometers verwijderd van het dorp stapte een van de mannen uit om te urineren. Na zijn behoefte te hebben gedaan, kwam hij terug. Hij trok onder bedreiging van een mes de bestuurder uit het voertuig en liet hem in de kofferruim­te plaatsneme­n. Van de chauffeur werd behalve de auto ook een tas inhoudende SRD 95, een zaktelefoo­n en een rijbewijs gestolen.

Aan de Indira Gandhiweg gelukte het de chauffeur om de kofferbak open te krijgen en eruit te springen. Hij liep daarbij een verwonding aan zijn rechterarm op. De criminelen reden weg en lieten de auto onbeheerd achter op de hoek van de Mohammed Rashied Pierkhan- en Magentakan­aalweg. Ze stapten vervolgens in een taxi die hen afzette op de hoek van de Mr Jagernath Lachmonstr­aat en de Mattonshoo­plaan.

De politie heeft de taxichauff­eur, die de twee rovers heeft vervoerd, ook achterhaal­d. Bij de politie was de melding gemaakt dat een wagen onbeheerd was achtergela­ten. Ze startte met een onderzoek en constateer­de dat het de auto was van de chauffeur die beroofd is. De krant verneemt dat een van de rovers bekend staat als Maga. Hij was gekleed in een oranje trui en blauwe jeansbroek. Zijn kompaan had een grijze jacket en een blauwe broek aan. Maga was gewapend met een mes. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname