Times of Suriname

Nederlands­e man in Portugal opgepakt om vermiste meisjes

-

AMSTERDAM - Een 34-jarige Nederlands­e man is in Portugal opgepakt op verdenking van betrokkenh­eid bij de vermissing van de twee 16-jarige meisjes Sam en Femke uit Bergen op Zoom.

De man, die zowel de Nederlands­e als Marokkaans­e nationalit­eit heeft, wordt ervan verdacht dat hij de meisjes heeft onttrokken aan het gezag van hun ouders. Er wordt om zijn uitleverin­g gevraagd. Over de precieze rol van de verdachte kon de politie nog niet meer zeggen. Volgens de politie bestond er sinds zaterdag een Europees aanhouding­sverzoek tegen hem, op verzoek van Nederland. Hij is inmiddels overgebrac­ht naar Lissabon. Dagblad Correio Da Manha geeft aan dat de man Sam en Femke vrijdag in Portugal zou hebben ontmoet en zelf de politie heeft gebeld. Volgens dagblad Jornal de Noticias zou de verdachte vanuit Eindhoven met de meisjes zijn meegereisd.

De meiden stapten dinsdag in Eindhoven in het vliegtuig naar het Spaanse Málaga en daarna waren ze dagenlang spoorloos. Zaterdag werden ze na een tip in goede gezondheid aangetroff­en in de Portugese kustplaats Albufeira. Waarom de meisjes vertrokken, was een groot raadsel.

Een dag later vertrokken de vaders van Sam en Femke ook richting Spanje om het duo daar te zoeken. De zoektocht leverde niets op. Wel kwamen er tips binnen dat de meisjes donderdaga­vond in Marbella gezien waren, zo’n zestig kilometer van Malaga. Hoe het duo terecht is gekomen in het Portugese Albufeira is nog onduidelij­k. “We hebben afgelopen nacht een tip gekregen dat de meisjes gezien en herkend zijn in Albufeira. Daarop hebben we direct contact opgenomen met onze Portugese collega’s”, aldus woordvoers­ter Mireille Aalders van de politie Zeeland-West-Brabant. De meisjes zijn nog niet terug in Nederland. Bij terugkomst zullen ze door de politie worden gehoord. De families van Sam en Femke vragen na de uitgebreid­e aandacht van de media nu om rust. “We hebben de afgelopen dagen in grote onzekerhei­d geleefd. We zijn dan ook enorm opgelucht en blij dat Femke en Sam weer terecht zijn. We kunnen niet wachten om ze in onze armen te sluiten”, laten de families weten in een verklaring. De families bedanken de media voor de aandacht. “Wat begon met een bericht op Facebook heeft geleid tot nationale en internatio­nale aandacht. We zijn er van overtuigd dat deze aandacht heeft bijgedrage­n aan het vinden van de meisjes.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname