Ar­sen­al speelt ge­lijk

Times of Suriname - - SPORT -

VOET­BAL - Ook twaalf maal bleek geen scheeps­recht voor Ar­sè­ne Wen­ger, in zijn jacht op een com­pe­ti­tie­ze­ge te­gen Jo­sé Mour­in­ho. Wen­gers Ar­sen­al kwam bij Man­ches­ter Uni­ted niet ver­der dan 1-1.

Sinds Mour­in­ho in 2004 voor het eerst naar En­ge­land kwam, ston­den bei­de kemp­ha­nen twaalf keer te­gen­over el­kaar in de Pre­mier League. Niet een­maal proef­de Wen­ger het zoet van een over­win­ning op de Por­tu­gees, wiens bloed hij wel kan drin­ken. Vijf keer ver­schaf­te Mour­in­ho zich­zelf nieu­we mu­ni­tie in de eeu­wig­du­ren­de woor­den­wis­se­ling met zijn Fran­se ri­vaal door als over­win­naar van het veld te stap­pen. Ze­ven keer ein­dig­de het on­der­lin­ge du­el on­be­slist.

Waar­on­der dus za­ter­dag­mid­dag. Een goal van Ju­an Ma­ta leek lang ge­noeg voor de drie pun­ten. De Span­jaard schoof ruim twin­tig mi­nu­ten voor tijd be­heerst bin­nen, op aan­ge­ven van de on­der Mour­in­ho vol­le­dig op­ge­bloei­de An­der Her­re­ra (1-0). Eén mi­nuut voor tijd be­zorg­de in­val­ler Oli­vier Gi­r­oud de be­zoe­kers ech­ter als­nog een punt, door kei­hard raak te kop­pen bij de twee­de paal (1-1).

(FOX Sports)

Oli­vier Gi­r­oud van Ar­sen­al kopt de ge­lijk­ma­ker bin­nen. (Foto: Nus­port)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.